Birgitta Höglund Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Hittat på ett nytt sorts formbröd som är både glutenfritt och mandel/nötfritt. Istället innehåller det rejält med proteiner till skillnad mot de flesta andra brödsorter, så en macka blir en hel måltid https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/02/06/glutenfritt-aggbrod-proteinbrod-frobrod/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birgitta Höglund Posted February 6, 2015 Author Share Posted February 6, 2015 Här gjorde jag en näringsberäkning på brödet hos Kostbevakningen.se. Har ingen våg så fröna är uppskattad vikt. Ingrediens. Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer Alkohol 8 st ägg 659 kcal 59 g 47 g 2 g 0 g 0 g 50 g gräddost 211 kcal 10 g 19 g 1 g 0 g 0 g 100 g smör 720 kcal 1 g 81 g 1 g 0 g 0 g 10 g pofiber 21 kcal 1 g 0 g 1 g 7 g 0 g 30 g pumpakärnor 183 kcal 9 g 15 g 3 g 2 g 0 g 5 g linfrö 25 kcal 1 g 2 g 0 g 1 g 0 g 5 g valmofrön 30 kcal 1 g 2 g 1 g 1 g 0 g 5 g sesamfrö 29 kcal 1 g 3 g 1 g 1 g 0 g Totalt 1879 kcal 332 kcal 1486 kcal 39 kcal 22 kcal 0 kcal i gram 82 g 168 g 10 g 12 g 0 g i E% 18% 79% 2% 1% 0% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekofilosophie Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 spännande! Kul och bra med ett bröd som inte innehåller en massa mandelmjöl 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.