Jump to content

Glutenfritt äggbröd


Birgitta Höglund
 Share

Recommended Posts

Hittat på ett nytt sorts formbröd som är både glutenfritt och mandel/nötfritt.

Istället innehåller det rejält med proteiner till skillnad mot de flesta andra brödsorter, så en macka blir en hel måltid :)

 

https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/02/06/glutenfritt-aggbrod-proteinbrod-frobrod/

 

004.jpg?w=705&h=530

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Här gjorde jag en näringsberäkning på brödet hos Kostbevakningen.se. Har ingen våg så fröna är uppskattad vikt.

 

Ingrediens.

Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer Alkohol   8 st ägg 659 kcal 59 g 47 g 2 g 0 g 0 g   50 g gräddost 211 kcal 10 g 19 g 1 g 0 g 0 g   100 g smör 720 kcal 1 g 81 g 1 g 0 g 0 g   10 g pofiber 21 kcal 1 g 0 g 1 g 7 g 0 g   30 g pumpakärnor 183 kcal 9 g 15 g 3 g 2 g 0 g   5 g linfrö 25 kcal 1 g 2 g 0 g 1 g 0 g   5 g valmofrön 30 kcal 1 g 2 g 1 g 1 g 0 g   5 g sesamfrö 29 kcal 1 g 3 g 1 g 1 g 0 g

 

Totalt 1879 kcal 332 kcal 1486 kcal 39 kcal 22 kcal 0 kcal   i gram   82 g 168 g 10 g 12 g 0 g i E%   18% 79% 2% 1%

0%

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...