Jenzan78 Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Hjälp!! Vad ska jag ersätta ägg och mjölprodukter med? Jenzan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KataM Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Är du allergisk mot alla sorters mjölk.? Vissa mjölkproteinallergiker tål get- och fårmjölk och då går det ju att få tag på ost i alla fall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenzan78 Posted January 18, 2013 Author Share Posted January 18, 2013 All mjölkprotein. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulf-S Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Det finns massor man kan äta som inte innehåller mjölk eller ägg. Gluten och stärkelse är ännu lättare att undvika om man äter lchf utan halvfabrikat. Du kan äta sådant som kött, fisk, skaldjur och grönsaker. Fett som kokosolja, macadamiaolja, olivolja, ister och talg. Det går att laga jättemycket god mat med sådant! Prova t.ex. att laga asiatiskt inspirerade grytor med kokosgrädde. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonius Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Många tål ju ändå Smör trots de är mjölkproteinallergiska, annars kan man göra ghee (klarnat smör). Annars finns det avokado, kokosfett, kokosmjölk, olivolja, rapsolja, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenzan78 Posted January 18, 2013 Author Share Posted January 18, 2013 Om man gör biffar tex, vad ska jag ha i istället för ägg och grädde? Hur ska jag göra gräddsås eller annan sås? Majonnäs och Beasås? Fröbröd utan ost och ägg? Pizzabotten? Pannkakor mm mm Om det ändå hade varit jag men nu är det ett av barnen så det är svårt att bara avstå. Vi äter redan LCHF så gluten är inget problem att låta bli. Tacksam för naturliga lösningar Jenny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KataM Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Biffar går utmärkt att göra utan ägg och grädde. Jag gör så själv ibland. Men man bör ha minst 50% fläskfärs, annars blir det för torrt. Knäckebröd kan man göra så här: 200 g solrosfrön 50 g krossade linfrön 50 g skalade sesamfrön 4 msk fiberhusk 1 tsk salt 5 dl vatten Hacka solrosfröna grovt. Blanda ingredienserna, låt svälla 10 min. Bred ut på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 160 grader ca 1 tim 15 min tills de är spröda. Det är länge sedan jag bakad detta, men mitt minne är att jag tyckte om det. Återkommer om jag kommer på något mer. Men helt enkelt är det inte, jag förstår att du har problem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenzan78 Posted January 18, 2013 Author Share Posted January 18, 2013 Har hela linfrön. Kan man krossa dem själv eller det blir bäst med "köpekross"? Ska prova knäckebrödet. Tack! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KataM Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Har hela linfrön. Kan man krossa dem själv eller det blir bäst med "köpekross"? Har jag bara hela linfrön hemma, ger jag dem en omgång med stavmixern. Funkar utmärkt! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.