Jump to content

Vill få i mig gluten utan kolhydrater?


CajsaLS

Recommended Posts

Jag tog tag i mitt trötta liv för 5 veckor sedan. Jag har länge haft problem med trötthet och nedstämdhet, och det som var kvar att försöka förändra var kosten. Jag uteslöt kolhydrater (äter 10-20g), all sötning och även gluten. Jag mår verkligen jättebra och har dessa 5 veckor känt mig bättre än på väldigt länge. Men snart vill jag återinföra gluten för att se om jag reagerar negativt. Alltså vill jag veta om det främst är pga glutenfritt eller lchf som jag mår bra. Är det möjligt att få i mig gluten under sådär två dagar utan att KH drar iväg för mycket? Hur kan jag göra?

Link to comment
Share on other sites

Om du mår dåligt av glutenet så lär du märka det om du testar att äta det 3-4 dagar i sträck. Min dotter som är känslig för gluten men som inte är "allergisk" kan klara en dag maximalt två dagar med gluten innehåll i maten. Därefter börjar hennes elände igen. Hon klarar dock att äta "vanliga" (vill inte kalla det normala) mängder kolhydrater.

 

Jag har inget obehag som jag känner av gluten men i kombination med mycket kolhydrater så. Jag kan få andra problem av för mycket kolhydrater, typ att hjärtat får frispel, ångest mm men magen klarar det rätt bra.

Link to comment
Share on other sites

Det finns ju också diverse proteinbröd och lågkolhydratbröd att köpa, som ändå innehåller gluten. Vissa av dem innehåller mycket gluten! Sist jag läste på en förpackning proteinbröd, la jag undan den med en lätt rysning. Tror att de största ingredienserna var gluten och sojaprotein, eller de stod då högt upp på listan åtminstone.

Link to comment
Share on other sites

Var försiktig med gluten. Vet flera personer som testat att sluta med gluten och hållit det strikt I flera månader. Sedan vid något kalas har de gjort ett undantag och mumsat I sig stora mängder gluten på kort tid. Sedan var det blåljus till akuten. Och läkaren där var inte ens förvånad, det händer ganska ofta nu för tiden sa han. Ingen av personerna var glutenallergiska och alla prover som togs var negativa.

Link to comment
Share on other sites

Trollmor,

 

Kanske stammer. Men om man reagerar så starkt på glutan kan man ju fundera på om det är rätt väg att gå.

 

Tänk dig följande.

 

Om du slutar äta gurka I 3 mån och sedan börjar igen. Inget händer.

 

Om en missbrukare slutar med heron I 3 mån och sedan provar igen.... Han mådde inte så bra. Kanske bäst att han tar en liten dos varannan vecka så han inte blir helt intolerant?

 

Jag är lite fult ironiskt men tycker kanske att testet snarare visar vad en person kan äta och absolut inte bör äta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...