Jump to content

Rött vin Ojoj


Linen

Recommended Posts

Vad händer bestämde mig för och ta ett gott rött vin...slog på kan jag säga varför så mycket och ej innan lchf? ;)  :P Billigt ble det ju hehe

Förstod inte riktigt det du skrev, men man påverkas lättare av alkohol och blir lättare berusad på LCHF än kolhydratskost. Sägs att man tål ungefär hälften så mycket innan man börjar swischa till så att säga, Vin brukar man ju annars bli väldigt trött utav vilket beror på sömnhormonet Melatonin som återfinns i vindruvor vars uppgift är att reglera dygnsrytmen, den sägs även vara antioxiderandeMelatonin består av en stor molekyl vilket då det är troligt att fria radikaler kolliderar med den.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jodå, man tål mindre, och jag blir så sugen på snacks! Nu har jag lärt mig att förbereda en skål med vad som är OK att äta, innan jag häller upp ett glas, och resten åker ut i garaget. Normalt har jag inget problem med att bara ta en liten bit choklad/en handfull nötter/ost etc, men efter ett eller två glas vin är det precis som om de portionerna är alltför små, eller att man nog skulle vilja ha en kombination av alltihop :blink: Om jag kan hålla mig till enbart vin utan tilltugg så verkar det inte påverka vikten, men tyvärr slinker det ner något extra.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...