Jump to content

bcaa


marielusardi

Recommended Posts

Funderar också på hur man ska äta runt träning. Tränar jag på morgonen gör jag det fastande och tränar jag senare på kvällen äter jag inte efteråt. Kör pf och försöker fasta minst 16 Tim. Har läst om bcaa och funderar på om jag ska ta det innan träningen på morgonen och efter träning på kvällen. Undrar hur mycket det stör fastan. Någon som vet?

Link to comment
Share on other sites

Beror på hur mycket du tar. 10 gram blir ca. 40 kcal och kanske inte är förödande för fastan men skulle inte ta mer än det. Skulle över huvud taget inte ta BCAA, välj istället EAA (d.v.s alla essentiella aminosyror istället för bara grenade aminosyror...).

Link to comment
Share on other sites

Om du äter bcaa så bryter du fastan eftersom du äter något med energi i. Proteintillskott är ingenting man behöver när man tränar, man klarar sig alldeles utmärkt på riktig mat.

 

Hur du äter när du tränar får du känna efter själv. Har du bra med energi under träningspassen äter du bra. Känner du att du har dåligt med energi under träningspassen bör du ändra på dina matrutiner.

Link to comment
Share on other sites

Protein direkt efter träningen ökar muskelproteinsyntesen. Strunta I BCAA, det ställer bara till problem med neurotransmittorerna I hjärnan. BCAA och Tryptofan använder samma transportsystem vilket gör att Tryptofan blir utestängt då du tar BCAA i ren form (även EAA är lite på gränsen att ställa skapa oreda). Det är ett problem eftersom Tryptofan används för att göra serotonin. Rubbningar i serotonin är en factor bakom diverse olika mentala åkommor och flera storsäljande läkemedel (SSRI) verkar genom att öka mängden serotonin.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...