Ti Ti Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Jag utgick från detta recept hos en av mina favorit-paleo-bloggare: http://nomnompaleo.com/post/1670459416/roasted-brussels-sprouts-and-bacon ...men eftersom min ugn är gammal och trött (ojämn värme) så lagar jag för det mesta mat i min stekpanna av rostfritt stål. Lägger man på ett tättslutande lock så blir det nästan som en ugn. Bacon eller Pancetta Smör/Ghee Brysselkål Purjolök eller annan lök Jag hade pancetta hemma (eftersom jag gillar att den blir frasig snarare än knaprig när man steker den) men det går säkert lika bra med selle- jag menar bacon Stek valfri mängd till önskad konsistens, ta ur stekpannan och lägg på en bit hushållspapper på en tallrik för att bibehålla krispigheten. Lägg i en redig klick smör eller ghee i stekpannan och sänk värmen till 2/6. Ansa brysselkålen, skär av stjälkarna och skär i kvartar. Hacka löken. Lägg i den hackade löken och brysselkålen med ena snittytan nedåt. Efter några få minuter (det går fort) vänd andra snittytan nedåt, rör om i löken. Häll upp på tallrik. Om det finns smör/ghee kvar i pannan, häll över. Krydda (jag använde örtsalt). Tillsätt några droppar balsamvinäger (det räcker med lite). Rör om. Smula pancetta/bacon över. Voilà! Gott tillbehör till exempelvis kött, kyckling, fisk etc. Jag har även testat att lägga tillbaka allt i stekpannan och knäcka några ägg över det samt strö lite riven Västerbottenost överst. Det är här locket kommer in, så att äggen inte tar alltför lång tid på sig att stelna. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.