Jump to content

Amning mm


Floralindberg

Recommended Posts

Hej!

 

Jag undrar lite när och om det är ok att börja med LCHF när jag ammar alltså ganska så snart efter förlossningen?

 

Är just nu gravid i v36 och åt LCHF innan min graviditet. (Men dock ej under dessa 9 månader pga olika saker.)

Vill ju få tillbaka min kropp så snart jag kan, då jag mådde mycket bra av att leva med LCHF som kosthållning. Men samtidigt så vill jag inte störa amningsprocessen, om jag kan amma.

 

Någon som har erfarenhet av detta?

 

Jag skulle ju kunna börja med liberalt, men det fungerar inte för mig då jag måste köra strikt en tid i början, för att bli av med mitt sockerberoende. Efter några veckor kan jag däremot äta normal/liberal LCHF.

 

Vore tacksam för svar från vänliga LCHF själar här inne :-)

Link to comment
Share on other sites

Problemet är i så fall omställningsbesvären och deras eventuella påverkan på amningen?

 

Meen.. kändisar läs Sytomerska lär visst ha kört hard core direkt efter barnafödandet.. huruvida det påverkade amningen har jag ingen aning om.. eller om hon ammade över huvud taget?

 

Ammar kändisar?? :unsure:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag åt precis som du LCHF innan graviditeten men slutade en bit in i den, av olika anledningar. Jag la om kosten till en rätt strikt LCHF så snart jag orkade efter förlossningen. I praktiken blev det nog efter ca 2 månader. Resultatet av det var att min mjölk verkade bli fetare. Min bebis började amma mer sällan samtidigt som han tog ett litet skutt upp till en högre viktkurva. Det fungerade alltså strålande för mig! Vikten fullkomligt smälte bort dessutom. 

Jag har läst att andra varnar för att smaken på bröstmjölken kan förändras vid omställningen (på grund av ketoner i mjölken?) och att det kan vara problem att få bebisen att acceptera det, men det var inget problem jag märkte av.

Det enda negativa jag märkte av var att jag gick ner så himla snabbt i vikt och därför fick dåligt samvete över att bebisen skulle få i sig mängder med miljögifter...

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Tack, jag ville veta om någon hade erfarenhet av detta. Så då fick jag nått svar i alla fall. Jag vill ju inte krångla till det i onödan utan även kunna njuta av det tid som kommer med bebisen.  Det bästa hade ju varit om jag redan nu gått över till LCHF men helt ärligt så klarar jag inte det. Jag orkar inte med alla omställningsbesvär just nu, då jag vet hur extremt illa jag mådde sist...men sen vet jag ju att jag mår toppen när jag väl kommit nån vecka in på kosthållningen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...