Jump to content

LCHF/Viktnedgång/Graviditetshormoner - Fråga.....


Mia35
 Share

Recommended Posts

Hej!

 

Så fantastiskt lämpligt att denna möjlighet dök upp idag. Jag skrev ett mail till dig med önskan om ett inlägg i detta ämnet. Men nu när jag fick chansen här så ställer jag frågan direkt här till dig och hoppas på ett bra tips.

 

Före graviditeten har jag ätit LCHF och vägt ca 60 kg med en fettprocent på ca 15%. Mått fantastiskt bra av detta. Nu, efter en misslyckad graviditet (barnet var sjukt och vi fick avbryta halvvägs, stor sorg!) väger jag 4,5 kg för mycket och längtar enormt mycket tillbaka till min egna kropp. Jag har gått tillbaka till lchf efter att under graviditeten har ätit mera liberalt med allt. Grejen är att jag nu har svårt att gå ner i vikt och mina funderingar går på, om själva graviditetshormonerna motverkar viktnedgång? Jag har fortfarande kroppen full av hormoner och kommer förmodligen att ha det några veckor till.

 

Kan jag göra något mera för att få lite snabbare resultat?

 

Hur mycket påverkar hormonbalansen själva viktnedgången?

 

Jag har även börjat träna igen i den takt det går. Men som sagt: jösses (!) vad jag längtar efter "min egna kropp" igen! Några tips? Alla goda tips emottages med stor tacksamhet =).

 

Mvh Mia

Link to comment
Share on other sites

Hej Mia35!

 

Tråkigt att höra att det inte gick bra denna gång! Angående dina hormoner har du säkert helt rätt. Graviditet innebär att kroppen vill lägga på sig mer vikt och man blir känsligare för kolhydraters effekt på vikten (man får ökad insulinresistens).

 

Jag tror inte det finns något särskilt att göra för att få hormonerna att normaliseras snabbare. Som du säger kan det nog tänkas ta några veckor (eller lite mer) innan de är helt i balans igen. Det tar också veckor eller månader för kroppen i övrigt att anpassa sig till att inte vara gravid längre.

 

Vad du kan göra är att äta så bra du kan och träna "i den takt det går". Det vill säga vad du redan gör! Så ska du se att det ändå går relativt kvickt att vara tillbaka.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...