Jump to content

Chips på lösvikt


Peter B
 Share

Recommended Posts

Urk!

Nu måste jag erkänna, att jag tycker att chips ibland kan vara riktigt gott. (Smakade senast några stycken på nyårsafton.) Men, skulle absolut inte vilja ha dem, om de först legat i sådana där öppna behållare, där de sugit åt sig av luftfuktighet och allehanda baciller... Faktiskt ett rejält snäpp värre än lösviktsgodis, även om det är läbbigt värre det också.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Urk!

Nu måste jag erkänna, att jag tycker att chips ibland kan vara riktigt gott. (Smakade senast några stycken på nyårsafton.) Men, skulle absolut inte vilja ha dem, om de först legat i sådana där öppna behållare, där de sugit åt sig av luftfuktighet och allehanda baciller... Faktiskt ett rejält snäpp värre än lösviktsgodis, även om det är läbbigt värre det också.

 

De blir nog inte liggande där så länge... :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle vilja säga urk men det går inte för jag tycker chips är förbaskat gott, precis som pizza. Men jag har oftast klarat av att hindra mig så länge att jag kunnat hitta ett listigare alternativ. Grillad kyckling, spare ribs, kebabsallad, ost & salami med marinerade vitlöksklyftor och soltorkade tomater eller bara en påse rostade nötter.

 

Impulskontroll är A och O om man bytt till LCHF i en kolhydratvärld :D

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle vilja säga urk men det går inte för jag tycker chips är förbaskat gott, precis som pizza. Men jag har oftast klarat av att hindra mig så länge att jag kunnat hitta ett listigare alternativ. Grillad kyckling, spare ribs, kebabsallad, ost & salami med marinerade vitlöksklyftor och soltorkade tomater eller bara en påse rostade nötter.

 

Impulskontroll är A och O om man bytt till LCHF i en kolhydratvärld :D

Det går utmärkt att fixa hemmagjorda chips......osthyvla det som ni vill som chips. Fritera därefter i kokosfett......krydda..klart!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Bra tips, tackar!

om ni vill ha krispiga potatischips, så låt de osthyvlade skivorna ligga i vatten ett tag. Tills de har krökt sig.

Då har de lakat ur sig stärkelsen, och blir knapriga.

De gamla höstiga potatisarna är fulla av stärkelse, perfekta för gratäng, men icke för chips

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...