Jump to content

Kokosgrädde vs vanlig grädde


Angelica
 Share

Recommended Posts

Hej

Många som kommer på platåer eller har svårt att gå ner i vikt rekommenderas ju att prova mejerifritt. Jag har inte riktigt förstått om det är för att det lätt blir stora mängder kolhydrater via mejerierna. Har även hört att mejerier är inflammatoriska men inte heller greppat om de är inflammatoriska på grund av kolhydraterna i, eller om de är det på grund av andra orsaker.

 

Har funderat på att ersätta grädden med kokosgrädde men tveksam till om detta blir bättre, kolhydratsmängden är ju ungefär samma och kokosgrädden har ju bara hälften av fettet, men kanske inte är lika inflamatorisk eller blodsockerhöjande?

 

Självklart vore det bästa att försöka minska grädden helt, men ibland vill man ju kunna ha det till olika saker och det vore intressant att veta vad som är "bäst", någon med bra kunskaper?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hej

Många som kommer på platåer eller har svårt att gå ner i vikt rekommenderas ju att prova mejerifritt. Jag har inte riktigt förstått om det är för att det lätt blir stora mängder kolhydrater via mejerierna. Har även hört att mejerier är inflammatoriska men inte heller greppat om de är inflammatoriska på grund av kolhydraterna i, eller om de är det på grund av andra orsaker.

 

Har funderat på att ersätta grädden med kokosgrädde men tveksam till om detta blir bättre, kolhydratsmängden är ju ungefär samma och kokosgrädden har ju bara hälften av fettet, men kanske inte är lika inflamatorisk eller blodsockerhöjande?

 

Självklart vore det bästa att försöka minska grädden helt, men ibland vill man ju kunna ha det till olika saker och det vore intressant att veta vad som är "bäst", någon med bra kunskaper?

 

Som jag har förstått det så är det mjölkproteinet som ställer till det för många, kaseinet.

Äter man stora mängder (frossar... ;)  ) så kan det ju även bli väl mycket kolhydrater, om man är känslig för det. :)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Själv tål jag inte mjölk ochokokt grädde längre. Det går bra i varma gräddsåser men ska jag ha vispad grädde i en efterrätt måste jag koka den först och sedan kyla den... känns mest för jobbigt.

Jag har bytt ut youghurten mot creme fraiche numera. Går åt mindre då

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...