Jump to content

Vätska i kroppen


inbr
 Share

Recommended Posts

Jag är bara en lekman, men ställde frågan om vätska i kroppen till en mer kunnig person än jag själv. Svaret blev att det är kolhydraternas fel, för mycket kolhydrater alltså, som binder vätska. Jag kan nog tro på det då jag tycker att kroppen är mindre spänd med nära noll kolhydrater. Kroppen känns ledigare. Alltså, lagom med protein och rejält med fett. Man kan testa ett antal dagar och känna efter.

Link to comment
Share on other sites

Måste ha med annat att göra än "bara" kolhydraterna. I mitt fall har jag alltid haft lätt att samla på mig vatten, blev bättre då jag gick över till LCHF för 6 år sedan men fortfarande fanns det kvar till viss del.

Upptäckte av en slump för ett par år sedan då jag hade en stressig period på jobbet att jag hade högt blodtryck ( undertrycket låg på 110) och började äta urindrivande mot det och blev bättre. Missade tabletterna vid ett tillfälle och gick upp 4 kilo i vikt på 2 dagar i ren vätska ( gick ner samma kilon då jag började med tabletterna igen). Nu har mitt blodtryck stabiliserat sig och är istället för lågt då jag äter tabletterna men vill ju inte samla på mig flera kilo vätska... ska kontakta min läkare i veckan hur vi ska gå vidare med detta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...