Jump to content

Dietistens tips i Metro


AnnikaJ
 Share

Recommended Posts

I dagens Metro i göteborgsområdet uttalar sig en dietist i kostfrågor.( Dietisten i fråga arbetar på ett sjukhus med rådgivning  till diabetiker och njursjuka.) Vad säjer hon? Hon är tvärsäker på att de vetenskapliga  rönen säjer att vegetabiliska fetter är nyttigare än smör. Möjligen kan en deprimerad person som närmar sig hundra äta något mindre nyttigt på kvällen. Osten har farliga mättade fetter, så på ostsmörgåsen bör det vara margarin.  Självklart skall vi äta enligt tallriksmodellen! Men vi kan också välja att äta mackor till lunch, med rätt pålägg och tillbehör, varm mat ej nödvändigt. Det positiva i artikeln är att dietisten säjer  att matvalet ändå kan vara individuellt till en viss del.  

  Den här artikeln visar hur nödvändigt det är att vara påläst och ta ansvar för sin egen hälsa. Jag är hellre frisk och  smal och "olydig" än sjuk, tjock och" lydig"! Dessutom får vi inte glömma att många inom vården  är inte rädda att tänka om och  tänka nytt och på så sätt ge stöd . Goda provresultat  talar starkare än gamla teorier!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jag äter som tallriksmodellen.Eftersom vi till viss del kan bestämma själva,så bestämde jag att bara äta fett och proteiner.För att inte vara allt för obstinat så lägger jag det på en av mina tallrikar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...