miamaria Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Om man gör avsteg från lchf kosten o äter mer kolhydrater kan det ge ökade gaser o ont i magen Vad är det som händer rent fysiologiskt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuva Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 För min del handlar det uteslutande om källan till kolhydrater. Vete och hela tarmsystemet kajkar med rap- och fis-konsert inom 20 minuter. (Tänk Bach på dåligt humör) Sen kommer resten rusande: magvärk, slarvig i rumpan, ledvärk... Bönor kan ge en lättare ljudbild, mer som en kvartett. Clementiner gör att jag fiser och att det dessutom luktar som döden. (Men jag äter dem ändå, det är ju ett par veckor om året man får de där goda) Annars påverkar inte kolhydratsintaget alls. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glen Åkesson Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Om man gör avsteg från lchf kosten o äter mer kolhydrater kan det ge ökade gaser o ont i magen Vad är det som händer rent fysiologiskt? Jag skulle tro att det är bakterierna i magen som inte klarar att ta hand om fibrerna i dom kolhydrater du äter - det blir inte optimal nedbrytning av kh/fibrer om du inte har rätt stammar för att hantera dom. Ett annat alternativ är att du kanske saknar enzymer som gör grovjobbet innan tarmbakterierna tar vid. Prova att äta mindre doser och skaffa högkvalitativa probiotika så kanske du får en annan konsert än den Tuva nämner (klockren kommentar i all anonymitet ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Gas i olika former som trycker på tarmväggen, och det kan göra ont ibland! Speciellt för de som lider av IBS. Potatis slinker det ner någon enstaka i bland, det är som en flöjt! Bönor, vita/röda/svarta, är perfekt kur för den som har trög mage, inte nog med att det låter mer som en bastuba utan det brukar innebära att man blir tvungen att göra Nr 2 minst två gånger den dagen. Perfekt för en sådan som mig som alltid tenderar att vara stenhård.. oavsett diet.. oså är det gott med Chilliconcarne, skippa bara riset det ser ändå oaptitligt ut som myrägg! Vete, vetesjutton, för det var så länge sedan jag fick i mig? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ethel Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Synd att det inte går att ljudbelägga denna tråd 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Synd att det inte går att ljudbelägga denna tråd Eller kanske tur... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 För min del handlar det uteslutande om källan till kolhydrater. Vete och hela tarmsystemet kajkar med rap- och fis-konsert inom 20 minuter. (Tänk Bach på dåligt humör) Sen kommer resten rusande: magvärk, slarvig i rumpan, ledvärk... Bönor kan ge en lättare ljudbild, mer som en kvartett. Clementiner gör att jag fiser och att det dessutom luktar som döden. (Men jag äter dem ändå, det är ju ett par veckor om året man får de där goda) Annars påverkar inte kolhydratsintaget alls. Vilken härlig beskrivning! Känns som hemma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LottaJ Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Om man gör avsteg från lchf kosten o äter mer kolhydrater kan det ge ökade gaser o ont i magen Vad är det som händer rent fysiologiskt? Jag vet bara att det absolut ger gaser och magknip. Faller jag för en vetebulle ångrar jag mig bittert efteråt när jag har kramper i magen och fiser så täcket lyfter... Vad det är som händer rent fysiologiskt? Vet inte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Läs om FODMAPS. Fermenterbara sockerarter, som jäster i våra tarmar och det bildas bla gaser. FODMAPs are carbohydrates (sugars) that are found in foods. Not all carbohydrates are considered FODMAPs. The FODMAPs in the diet are: Fructose (fruits, honey, high fructose corn syrup (HFCS), etc) Lactose (dairy) Fructans (wheat, garlic, onion, inulin etc) Galactans (legumes such as beans, lentils, soybeans, etc) Polyols (sweeteners containing isomalt, mannitol, sorbitol, xylitol, stone fruits such as avocado, apricots, cherries, nectarines, peaches, plums, etc) FODMAPs are osmotic (means they pull water into the intestinal tract), may not be digested or absorbed well and could be fermented upon by bacteria in the intestinal tract when eaten in excess https://stanfordhealthcare.org/content/dam/SHC/for-patients-component/programs-services/clinical-nutrition-services/docs/pdf-lowfodmapdiet.pdf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.