Jump to content

Ägg - eko eller "vanliga"


Koljoxen
 Share

Recommended Posts

Hej

Jag har ätit strikt LCHF i två år.

Jag märker att efter jag har ätit min frukost får jag en ökad puls

och känner att hjärtat slår lite hårdare, inte mycket, men jag märker

en ökning.

Till frukost äter jag rysk yoghurt i ett whiskyglas tillsammans med

40% ekologisk grädde. Det ser ut som -ile flotante- och är mycket gott.

Sen blir det två löskokta ekologiska ägg med smör och en stor kopp the.

Efter den frukosten håller jag mig mätt i många timmar.

Vad kan den ökade pulsen bero på?

Mvh

Leif G Magnusson

Link to comment
Share on other sites

Nu är detta bara vad jag har hört, men vill man garanterat undvika salmonella så är det inomhusgående höns som gäller. Även om vi inte har mycket problem med salmonella i Sverige så händer det att utomhusgående hönor smittas via spillning från vilda fåglar (?).

 

När det gäller valet mellan burhöns eller frigående, så brukar ju frigående anses bäst eftersom man inte stänger in hönorna. Å andra sidan berättade en kompis, vars föräldrar haft hönseri, att de svenska reglerna kräver stor burplats för varje höna där de får tillgång till både rede och sittpinne, medan frigående trängs ihop på mindre yta (per höna) och då ofta bråkar med varandra.

 

Så jag vet inte, själv köper jag de svenska ägg som är billigast för tillfället.  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...