Jump to content

Konstigt viktproblem.


Åsa Nisse

Recommended Posts

Hej. Jag är en sprit o rökfri 75 årig man 1.78 lång som vägt 72-74 kg i hela mitt liv och mån om hur jag ser ut.

Jag har ej heller varit sjuk. Jag har kunnat vräkt i mig god mat och druckit litervis med kall mjölk utan problem.

Jag har dansat minst två gånger i veckan under 20 år.

 

2012 hörde min körkortsläkare ett pipljud på hjärtat som remitterade mig till Heart Center som konstaterade att jag behövde byta hjärtklaff. Jag opererades någon månad senare och operationen gick bra, men jag fick flera olika sorters infektioner i såret som man inte fick bort förrän en professor ett helt år senare beslöt att skära bort den infekterade vävnaden och ersätta den med frisk vävnad från sidorna.

 

Man satte mig på alla statinmedicinerna  man hade som jag var extremt allergisk mot, så äntligen efter flera år berättade min nya hjärtläkare att jag skulle äta havregrynsgröt varje morgon och alla mina biverkningar försvann ur kroppen. Jag började dessutom att dricka lactosfri mjölk och sedan dess mår tarmen bra som i fornstora dar.

 

Nu till problemet. Trots att jag nästa slutat äta så ser jag ut som en fotboll och väger 85-87 kg, men inte i ansiktet, armarna, benen och häcken som är lika slanka som tidigare.. Det som retar mig är när jag bestämde att jag skall ner till 74 innan sommaren så jag äter till frukost gröt med mjölk med rårörda lingon, två hårda mackor med räkost och en mugg kaffe samt ett halvt glas  vatten till morgonmedicinen Bisoprolol.

Ingen lunch eller andra mellanmål. Till middag äter jag (Varje dag)  mager fiskgryta gjord på lax potatis och morötter och ett glas vatten. Senare på kväller tar jag ett halvt glas vatten till kvällsmedicinen Waran.

Jag äter inget godis, socker eller saltar på maten.

 

Detta har jag hållit på med i en vecka och vågen visar mer än tidigare och det retar mig enormt.

Jag promenerar långa promenader varannan dag och sitter prick still framför datorn varannan dag.

 

Har ni något tips vad jag borde göra. 

Tack på förhand.

 

Nästa steg blir tydligen att sluta helt att äta.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej "Åsa Nisse"

 

Du har hamnat i lågkaloribantningsträsket. För stor andel kolhydrater och lite kalorier gör att din insulinnivå hålls hög vilket låser fettförbränningen och bryter ner dina muskler.

 

Havregryn till frukost är dubbelfel. Du skaffar dig då en insulinspik direkt på morgonen. Hoppa istället över frukost och ät en rejäl lunch. Tex äggröra och med bacon.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Hej "Åsa Nisse"

 

Du har hamnat i lågkaloribantningsträsket. För stor andel kolhydrater och lite kalorier gör att din insulinnivå hålls hög vilket låser fettförbränningen och bryter ner dina muskler.

 

Havregryn till frukost är dubbelfel. Du skaffar dig då en insulinspik direkt på morgonen. Hoppa istället över frukost och ät en rejäl lunch. Tex äggröra och med bacon.

God morgon patrix. Jag blir helt paff, Jag kanske skulle ha nämt att jag blir blind på höger öga lite då och då, beroende på att min ena halspulsåder är igenslaggad till 80 procent och därför inte släpper igenom tillräckligt med syresatt blod till hjärnan och ögonen är det första som slocknar enligt experterna på sjukhuset. Därför är det viktigt att jag får i mig kolestrolsänkande medicin som jag är extremt allergisk mot, därför beordrade den senaste hjärtläkaren mig att börja äta havregrynsgröt med rårörda lingon och använda lactosfri mjölk.

 

På bipacksedlarna står det klart att statinerna Atorvastatin, Simvastatin och Crestor förstör levern, njurarna och ger muskelförtvining. Mot slutet hade jag så ont i muskler och muskelfästen i bäckenet ner till knäna så jag stapplade fram på mina långa promenader. Mina njurvärden låg på 160.

Tre veckor efter att jag slutat med statinerna låg njurvärdet på 110 och muskelproblemen var borta.

Jag som aldrig rökt eller nyttjat sprit och dansat flera gånger i veckan anser mig i bra skick tog det som en förolämpning.

 

Idag efter morgonkaffet skall jag betala medlemsavgiften för det ni säger här låter intressant.

 

Tack.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Statiner är hemska. Jag kunde inte heller äta dem. Men dina läkare har fel. Det är din inflammation av kroppen som driver allt plack.

 

http://www.kostdoktorn.se/?s=bj%C3%B6rn%C3%B6r&submit.x=13&submit.y=16

 

http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm

 

Ägg är det nyttigaste du kan stoppa i dej. Dessdutom är det farligt att äta för lite salt. Kroppen kan inte tillverka salt och med för lite blir du trött och svag och får "dimhjärna".

 

Titta också på Mats Lindbergs blogg Frisk av mat. https://fethalsa.wordpress.com/

 

Det är illa att det gått så långt men mycket kolhydrater fortsätter slagga igen dina blodkärl.

 

Köp gärna kokosolja (i burk, inte silverpaket). Den kan hjälpa till att läka inflammationer och är bra för hjärnan

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Statiner är hemska. Jag kunde inte heller äta dem. Men dina läkare har fel. Det är din inflammation av kroppen som driver allt plack.

 

http://www.kostdoktorn.se/?s=bj%C3%B6rn%C3%B6r&submit.x=13&submit.y=16

 

http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm

 

Ägg är det nyttigaste du kan stoppa i dej. Dessdutom är det farligt att äta för lite salt. Kroppen kan inte tillverka salt och med för lite blir du trött och svag och får "dimhjärna".

 

Titta också på Mats Lindbergs blogg Frisk av mat. https://fethalsa.wordpress.com/

 

Det är illa att det gått så långt men mycket kolhydrater fortsätter slagga igen dina blodkärl.

 

Köp gärna kokosolja (i burk, inte silverpaket). Den kan hjälpa till att läka inflammationer och är bra för hjärnan

Tack för tipsen och länkarna stoscha.

 

Jag lade min fråga i ett viktforum för att få tips om hur jag kan få ner vikten på magen med tio kilo, men ser att vi hamnat mer och mer i medicinska spörsmål, men det har nog med varandra att göra. Att jag inte tror på humbug och olika naturprodukter som egentligen inte bevisar någonting mer än det man redan vet, är jag skeptisk till.

Mina kolestrolproblem har säkert med att jag valde fel föräldrar som tyvärr dog i cancer innan 50 års ålder, så jag fick inga indikationer om att dom kanske hade kolestrolproblem som jag fick ärva.

 

Jag skall prova rödbetsjuice någon månad så får jag se, men att äta äggröra och bacon som alla varnar för att vara den mest cancerframkallande maträtt man kan tänka sig, det hoppar jag över. Saltvarningar har vi hört talas om till leda i 30 år, men de senaste rönen pekar på att salt inte ger högt blodtryck som senare ger hjärt/kärlproblem, så jag kanske köper en burk Saltin.

 

Det är alltid intressant att få nya tips och rön som jag tackar för. Det stämmer detta med att läkarna  fastnat i gamla vedertagna praxisar, där man kör på statiner som man innerst inne vet, inte fungerar på patienterna.

Link to comment
Share on other sites

Äggen orsakar inte cancer men däremot kan kanske baconen ställa till det. Min favoritfrukost är kokta ägg mosade med smör och gott salt. Inte inflammationsdrivande kost och man står sej länge på den. Cancerceller måste ha kolhydrater för att växa. Det har man känt till sedan 30-talet eller däromkring.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Välkommen hit Åsa-Nisse, lycka till och krypa på dig!! 

 

Jag kan bara instämma i att LCHF är helrätt att prova, jag äter själv halvliberal LCHF och kan vittna mycket positivt om det. Jag gick från 84 till 75 kg de första två månaderna, och nu ligger jag där rock steady på min idealvikt. Dock ska man betänka två saker när man introducerar LCHF: 

 

A. Ifall man har någon gallsten (som man kan få av att äta fettsnålt) som man ännu inte märkt av så kan den sköljas loss plötsligt av ökad gallproduktion när man ökar mängden fett i maten. Jag tycker därför det är klokare att övergå till LCHF gradvis, så att eventuella större gallstenar hinner lösas upp till mindre bitar innan de ger sig ut i gallgångarna där de annars kan fastna och ställa till det. 

 

B. Oavsett om man äter LCHF eller enligt någon annan strategi så gäller det att få i sig komplett näring. Det går inte alltid automatiskt. Med LCHF är det en del som vittnar om att de måste börja tänka på att dricka och salta tillräckligt. Och om jag förstått rätt kan det vara en god idé att ta magnesiumtillskott i början (t ex om man känner krypningar i benen), och magnesium får vi idag i oss väsentligt mindre av än förr, på grund av att jordarna förändras/utarmas. 

 

Ps. Statiner skulle jag aldrig sätta i mig såvida jag inte led av något ytterst sällsynt fenomen som gjorde att just jag vore lämpad för det. Det skulle krävas mååånga läkare och undersökningar att övertyga mig - de hade säkert gett upp innan de var halvvägs med mig :).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Åsa-Nisse eftersom du är rädd för kolesterol, så bör du läsa på lite om ämnet. När kolsterolets effekt undersöktes ordentligt, så kom man fram till att man hade  fel. Det tog 30 år.    läs om kolesterolet i denna länk:    http://www.kostdoktorn.se/lchf

 

Men det kan också vara bra att läsa  http://www.kostdoktorn.se/lchf  LCHF är ett av socialstyrelsen godkänt sett att gå ned i vikt med. 

 

Det första jag gjorde som ny på LCHF var att bytta ut socker och mjölmat mot grönsaker(Se länkar hos kostdktorn). Jag gick ned 6 kilo på 6 veckor utan att vara hungrig.

Tack HelgeK.

 

Jag är idel öra och tar till mig viktig information.

 

Jag har faktiskt inte varit orolig trots farliga indikationer från läkarundersökningar, där läkarna inte talar klarspråk, utan lämnar över ansvaret på mig och låter mig gissa till mig vad 80 procent igenslaggade halspulsådror som får ögonen att slockna innebär om tio procent till blir igenslaggade.

Därför, för att "Mota Olle i Grind" är jag i första hand intresserad av att få tips om hur mina 80 procent kanske kan sänkas och med vad.

Att jag kan gå ner tio kilo till runt 74 vore toppen.

Då kan jag sätta ut en äktenskapsannons. Ung man 28+ med nytt hjärta och vikt som i fornstora dar som använder Viagra för att intre rulla ur sängen på nätterna. Hur hon ser ut spelar mindre roll för det ser jag inte.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

"Mina kolestrolproblem har säkert med att jag valde fel föräldrar som tyvärr dog i cancer innan 50 års ålder, så jag fick inga indikationer om att dom kanske hade kolestrolproblem som jag fick ärva."

 

Snarare än att det är dåliga gener handlar det om att vi ärver beteendemönster och preferenser (och tarmflora). Det är uppenbart hög tid att bryta mönster och skaffa nya preferenser (och tamflora). Hela din historia andas för mycket blodglukos (läs spannmål, rotsaker och socker) och mejeri - mjölk triggar insulin som om du druckit något med 35% socker, det är vasslet. Mycket insulin = ingen fettförbränning, ingen mättnadskänsla, fettinlagring.

 

Ut med gröt med mjölk med rårörda lingon, hårda mackor och räkost. In med riktiga grejor, smör, lagrad ost, ägg, köttgrytor, feta biffar (karre / entrecote, ät även fettet) fisk, fiskrom, berg av grönsaker som växer ovan jord (alltså inga rotfrukter - förutom då rödbetsjuice tydligen ;-)), olivolja, kokosolja.

 

Frukost kan vara omelett på 2 ägg, ost och en bit skinka eller gravad/rökt lax, mycket smör i pannan som får följa med ner i magen.

 

I början ska du nog äta lite mellanmål bestående av tex ostbitar och kokta ägg. Kaffe med smör i och eller kokosfett.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Låter intressant. Mina läkare har förbjudit mig att äta ägg och charkvaror i alla former.

 

Tack.

 

Ingen orsak  :) Hoppas det hjälper.

 

Ja den medicinska "expertisen" går milt sagt isär kring det här området. Vissa, som din nuvarande läkare, anser man ska äta lågfettkost med mycket "fibrer" och "långsamma" kolhydrater dvs spannmål och medicinera med statiner och blodsocker- och blodtryckssänkande

 

Andra som Annika Dahlkvist m.fl. tycker man ska hålla sig borta från kolhydrater och den typen av medicin och äta rikligt med naturligt fett samt vattenlösliga fibrer som finns i ovanjordgrönaker.

 

Vissa, däribland jag själv, mår väldigt dåligt av en grötfrukost. Det sätter igång ett insulinsvar samt misstänks också inflammera kroppen. Så pröva du att utesluta spannmål och även frukost en tid och se om du märker någon skillnad.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

"Mina kolestrolproblem har säkert med att jag valde fel föräldrar som tyvärr dog i cancer innan 50 års ålder, så jag fick inga indikationer om att dom kanske hade kolestrolproblem som jag fick ärva."

 

Snarare än att det är dåliga gener handlar det om att vi ärver beteendemönster och preferenser (och tarmflora). Det är uppenbart hög tid att bryta mönster och skaffa nya preferenser (och tamflora). Hela din historia andas för mycket blodglukos (läs spannmål, rotsaker och socker) och mejeri - mjölk triggar insulin som om du druckit något med 35% socker, det är vasslet. Mycket insulin = ingen fettförbränning, ingen mättnadskänsla, fettinlagring.

 

Ut med gröt med mjölk med rårörda lingon, hårda mackor och räkost. In med riktiga grejor, smör, lagrad ost, ägg, köttgrytor, feta biffar (karre / entrecote, ät även fettet) fisk, fiskrom, berg av grönsaker som växer ovan jord (alltså inga rotfrukter - förutom då rödbetsjuice tydligen ;-)), olivolja, kokosolja.

 

Frukost kan vara omelett på 2 ägg, ost och en bit skinka eller gravad/rökt lax, mycket smör i pannan som får följa med ner i magen.

 

I början ska du nog äta lite mellanmål bestående av tex ostbitar och kokta ägg. Kaffe med smör i och eller kokosfett.

Tack patrix. Jag blir proppmätt när jag läser om vad jag borde äta.

Man kan också köra uteslutningsmetoden och spåra när problemen började.

 

Som jag redan sagt så hade jag aldrig haft några problem med någonting, varken med mat eller vikt tills jag böt hjärtklaff 2012 och året efter där jag låg med påsar med flytande antibiotikakurer stup i kvarten som förstörde tarmfloran och magen. Det gjorde att balansen mellan olika funktioner försvann och det är det jag nu får lida för. Känns det som.

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipsen och länkarna stoscha.

 

Jag lade min fråga i ett viktforum för att få tips om hur jag kan få ner vikten på magen med tio kilo, men ser att vi hamnat mer och mer i medicinska spörsmål, men det har nog med varandra att göra. Att jag inte tror på humbug och olika naturprodukter som egentligen inte bevisar någonting mer än det man redan vet, är jag skeptisk till.

Mina kolestrolproblem har säkert med att jag valde fel föräldrar som tyvärr dog i cancer innan 50 års ålder, så jag fick inga indikationer om att dom kanske hade kolestrolproblem som jag fick ärva.

 

Jag skall prova rödbetsjuice någon månad så får jag se, men att äta äggröra och bacon som alla varnar för att vara den mest cancerframkallande maträtt man kan tänka sig, det hoppar jag över. Saltvarningar har vi hört talas om till leda i 30 år, men de senaste rönen pekar på att salt inte ger högt blodtryck som senare ger hjärt/kärlproblem, så jag kanske köper en burk Saltin.

 

Det är alltid intressant att få nya tips och rön som jag tackar för. Det stämmer detta med att läkarna  fastnat i gamla vedertagna praxisar, där man kör på statiner som man innerst inne vet, inte fungerar på patienterna.

Ät fet fisk till äggen istälet för bacon! Mycket bra och nyttig mat.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Som jag redan sagt så hade jag aldrig haft några problem med någonting, varken med mat eller vikt tills jag böt hjärtklaff 2012 och året efter där jag låg med påsar med flytande antibiotikakurer stup i kvarten som förstörde tarmfloran och magen. Det gjorde att balansen mellan olika funktioner försvann och det är det jag nu får lida för. Känns det som.

 

En bajstransplantation kanske skulle vara värt att prova? Detta är klart nischat och sannolikt okänt bland de vanliga läkarknegarna på vårdcentralen i X-löv, och många patienter ryggar säkert vid tanken på att få någon annans bajs uppsprutat rektumledes. Behandlingsresultaten är dock mycket goda och det finns mycket forskning att luta sig mot. Helt ofarligt också vad jag förstår.

 

Annat ämne: Om du postar dina kolesterolvärden här så vet jag att många här gärna kommer att lufta sina åsikter (ofta mycket välgrundade och intressanta) om dessa. :)

Link to comment
Share on other sites

Därför, för att "Mota Olle i Grind" är jag i första hand intresserad av att få tips om hur mina 80 procent kanske kan sänkas och med vad.

Att jag kan gå ner tio kilo till runt 74 vore toppen.

Då kan jag sätta ut en äktenskapsannons. Ung man 28+ med nytt hjärta och vikt som i fornstora dar som använder Viagra för att intre rulla ur sängen på nätterna. Hur hon ser ut spelar mindre roll för det ser jag inte.

 

Perfekt! Du kommer att få många svar. Men är det inte lite överilat att gå hela vägen och gifta sig? :ph34r:

 

Med ditt kärlproblem skulle jag också prova vitamin K2. Du har inget att förlora. Nu vet vi dock inte vilka övriga mediciner du tar. K2+warfarin eller annan propplösande medicin kan absolut kombineras men kräver expertkunskap.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

En bajstransplantation kanske skulle vara värt att prova? Detta är klart nischat och sannolikt okänt bland de vanliga läkarknegarna på vårdcentralen i X-löv, och många patienter ryggar säkert vid tanken på att få någon annans bajs uppsprutat rektumledes. Behandlingsresultaten är dock mycket goda och det finns mycket forskning att luta sig mot. Helt ofarligt också vad jag förstår.

 

Annat ämne: Om du postar dina kolesterolvärden här så vet jag att många här gärna kommer att lufta sina åsikter (ofta mycket välgrundade och intressanta) om dessa. :)

 

 

Jo, jag har hört talas om detta med bajstransplantation, men efter att jag ersatte vanlig mjölk mot lactosfri så är tarmen helt OK, så den kan vi nog lämna.

Mina två problem är att sänka kolesterol utan statiner och övervikt med tio kilo.

 

Jag hittade på nätet en butik på S:t Eriksplan ICA som har den rödbetsjuice som fanns i länken. I morgon köper jag några flaskor. Jag brukar äta ugnstek lax ett par gånger i veckan, jag äter det i morgon med kokta ägg. Det är dessutom gått.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Perfekt! Du kommer att få många svar. Men är det inte lite överilat att gå hela vägen och gifta sig? :ph34r:

 

Med ditt kärlproblem skulle jag också prova vitamin K2. Du har inget att förlora. Nu vet vi dock inte vilka övriga mediciner du tar. K2+warfarin eller annan propplösande medicin kan absolut kombineras men kräver expertkunskap.

 

 

K2 låter intressant och ni är fler som nämner detta. Köper en burk i morgon.

 

I mitt första inlägg nämnde jag att jag går på två mediciner. Bisoprolol för hjärtrythmen och Waran. P/K värdet hoppar mellan 2 till 3.9 det oroar läkaren. Jag vet att man inte får äta frukter som jordgubbar som innehåller K vitamin för det spelar ut Warannyttan.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jo, jag har hört talas om detta med bajstransplantation, men efter att jag ersatte vanlig mjölk mot lactosfri så är tarmen helt OK, så den kan vi nog lämna.

Mina två problem är att sänka kolesterol utan statiner och övervikt med tio kilo.

 

Nja, det jag syftar på är faktiskt själva viktuppgången och blodfettsprofilen och hur man kan gå ner i vikt och få bättre blodfetter genom att få en frisk tarmflora:

 

http://www.ssdf.nu/tidningen/artikel.php?id=2068

 

"– När diabetespatienterna transplanterades med avföring från friska och normalviktiga donatorer gick de ner i vikt och fick förbättrad blodfettsprofil, sockertolerans och insulinkänslighet. Som en följd av behandlingen kunde patientgruppen minska sin vanliga läkemedelsbehandling. En del patienter blev helt av med sin diabetes."

 

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/02/23/bajs-och-bli-frisk

 

"Det pågår en intensiv forskning kring det här. Man har också forskat i ifall bajstransplantationer kan hjälpa mot övervikt, och kommit fram till att det kan det. Genom att ge bajs från en mycket smal person till en överviktig, kan det hjälpa personen att gå ner i vikt."

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Dessutom, om din laktosintolerans började efter antibiotikakurerna så slår jag vad om att problemet är tarmfloran och inte att du skulle vara laktosintolerant på riktigt.

Det är sant att antibiotika slår ut både goda och farliga bakterier. Därför gjorde man tester på Lactos, Gluten och Köldskörteln.

Jag läste i Fass att dom som går på Waran skall inte använda K2 så några K2 blir det inte för mig.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

...

Jag skall prova rödbetsjuice någon månad så får jag se, men att äta äggröra och bacon som alla varnar för att vara den mest cancerframkallande maträtt man kan tänka sig, det hoppar jag över. Saltvarningar har vi hört talas om till leda i 30 år, men de senaste rönen pekar på att salt inte ger högt blodtryck som senare ger hjärt/kärlproblem, så jag kanske köper en burk Saltin.

 

Det är alltid intressant att få nya tips och rön som jag tackar för. Det stämmer detta med att läkarna  fastnat i gamla vedertagna praxisar, där man kör på statiner som man innerst inne vet, inte fungerar på patienterna.

Du verkar intresserad av medicin o hälsa. Jag kan varmt rekommendera Ralf Sunbergs och Uffe Ravnskovs böcker som ger en annan bild än den gängse.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

2010 skrevs detta i en handbok om Waran, och det är publicerat på Takedas hemsida (http://www.takeda.se/~/media/Countries/se/Files/Waran%20handbok.pdf): 

"Det är bättre att ha ett högt K-vitaminintag som balanseras av en hög Warandos än att ha ett lågt K-vitaminintag och en svårhanterligt låg Warandos. Kostrekommendationer som syftar till att minska K-vitamin-intaget är därför felaktiga och speciellt gäller detta den stora populationen äldre Waranpatienter som ofta redan från början har ett lågt K1-vitamin-intag." 

 

Hade jag varit du skulle jag sett till att kroppen får ordentligt med K2. Och jag skulle också övervägt ökat intag av vatten för att se om det kunde tunna blodet så att jag kunde prova att hålla samma eller lägre dos av Waran. 

 

Apropå hjärtrytmen har jag för mig att magnesium är bra, värt att googla. Om magnesium hjälper kanske du kan minska/eliminera Bisoprolol? Har du någon gång fått tagit prov för att utreda eventuell magnesiumbrist? Tillförlitligaste metoden ska vara "urinbelastning" enligt vad jag hört, blodprov sägs inte så tillförlitligt. 

 

Ps. "Mg Taurat: känd för att förbättra hjärtarrytmier, sänker pulsen och trycket och skyddar därför mot hjärtattack", http://martinas.nu/kop-ratt-magnesium/.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Det är sant att antibiotika slår ut både goda och farliga bakterier. Därför gjorde man tester på Lactos, Gluten och Köldskörteln.

Jag läste i Fass att dom som går på Waran skall inte använda K2 så några K2 blir det inte för mig.

Det finns faktiskt fördelar med att kombinera men man måste verkligen veta vad man gör, så det är inget man experimenterar själv med hemma.

 

Dessutom skulle jag avråda från att drastiskt öka mängden gröna blad och/eller rödbetsjuice och liknande i kombination med warfarinmedicinering utan att först se till att ställa in medicinen på nytt. Din läkare kommer sannolikt att avråda helt, på goda grunder.

 

Det där warfarinet ställer verkligen till det. Tyvärr.

 

Bra artikel:

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21155624(fri fulltext tillgänglig)

 

Några relevanta utdrag:

 

"Clinical Experience with Vitamin K to Balance Warfarin: Case series studies and other non-randomized trials previously indicated that relatively small increases of oral vitamin K intakes might improve anticoagulation control for patients on warfarin.

 

[…]

 

Countering the Long-Term Calcification Threat: A long-term adverse effect of warfarin therapy is vascular calcification. The proven mechanism is warfarin’s near-shutdown of the body’s vitamin K recycling capacity.

 

[…]

 

Thus in rats, the use of warfarin to experimentally block vitamin K-dependent carboxylation (the basis for its anticoagulant action in humans) leads to arterial calcification, which is reversed by diets high in vitamin K.

 

[…]

 

On balance, the evidence for vitamin K as a complement to warfarin anticoagulation favors relatively modest vitamin K doses, ranging from 100 mcg/day to as high as 2 mg/day. For most patients, using a reputable dietary K supplement is better advised than attempting to standardize vitamin K intake using foods, which vary greatly in their vitamin K content. When combined with competent medical management of the INR, prudent personal management of vitamin K status should ensure the greatest benefits from vitamin K’s diverse and potent pleiotropic actions.”

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mina mediciner åsamkar mig inga problem alls, om jag jämför med statinerna som höll på att ta livet av mig samtidigt som läkarna stod bredvid med armarna i kors och gjorde ingenting under 3 år, tills nya överläkaren på Hjärt-Kärlmottagningen bad mig att slänga statinerna och börja äta havregrynsgröt som alla experter kräver att unga som lever på CocaCola och Ships skulle må bra av.

 

Allt hokus pokus med alternativa mediciner som magnesium som jag rekommenderades och som skulle lösa alla problem visade sig bara vara ÄNNU ett humbug.

Det är inte så att alla hjärtopererade är hjärtinfarksbenägna. Jag tillhör inte den gruppen. Varför jag sattes på Waran är för att förhindra proppar TIA  och Stroke och därför behöver jag förtunnat blod som förhindrar proppar. När jag klagade på att höger öga slocknade lite då och då visste inte läkarna om det var en stroke eller en TIA (Liten Stroke som löser upp sig själv) Det visade sig efter röntgen att halspulsådern i bakhuvudet var igenslaggad som i sin tur motar alla problem om blodet var förtunnat.

 

En hjärtinfarkspatient går inte en halvmil till Thorax kvällen innan operation som jag gjorde.

 

Jag kan berätta att på de senaste tre dagarna har jag gått ner i 1 kg, helt enkelt för att jag knappt ätit någonting. Med den takten har jag om en månad gått ner mina tio kilo.

Ger man inte kroppen någon mat så äter den av överflödet och det är det jag vill bli av med. Ganska enkelt. Det är överflödet (Mellanmålen) som gör folk feta. Jag har hört från flera håll i alla år att man skall låta kroppen svälta mellan måltiderna innan man fyller på med nytt, för om magen är halvfull av oprosessad mat när man fyller på med nytt så blir man snart fet.

 

Som ni sett i mina inlägg så dricker jag knappt någonting. En mugg kaffe  och ett halvt glas vatten till Bisoprolol på mornarna och nu på slutet lite mjölk på gröten. Till middagen ett glas vatten och vattnet som finns i fiskgrytan. På kvällen ett halvt glas vatten till Waran.

 

På Thorax tvingade man i mig  flera liter vatten varje dag i tre veckor. Hjälp. Jag höll på att drunkna och kände mig proppmätt, trött och dåsig.

Jag kände absolut ingen skillnad på välbefinnandet, varken före eller efter.

Detta med lite vätska har jag levt med i hela mitt vuxna liv utan problem. Även när jag dansade varenda dans på stekheta Skansen och när jag arbetade  i 20 år på oljeplattformar på Borneo  där luftfuktigheten var över 80-90 procent. Problem där, var alla svettsår man fick av skavsåren i ljumskarna och under armarna när overalltyget skavde mot huden. Dessa sår behövde flera dagar på sig att läka men fick bara natten på sig när sårskorporna löstes upp av nytt svett nästa dag. Men ärren är ganska sexiga, så varför klaga.

Link to comment
Share on other sites

Det är sant att antibiotika slår ut både goda och farliga bakterier. Därför gjorde man tester på Lactos, Gluten och Köldskörteln.

Jag läste i Fass att dom som går på Waran skall inte använda K2 så några K2 blir det inte för mig.

Eller du kunde be att få byta till trombyl.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag tror du behöver läsa på och begrunda de råd du fått här, och mjuka upp dina befintliga föreställningar en del. 

 

Att du kände dig dåsig på Thorax kan ha många orsaker, behöver inte bero på stort vätskeintag. 

 

Hoppas att du hittar hållbara vanor och metoder som funkar för dig. 

 

Ps. "Allt hokus pokus med alternativa mediciner som magnesium som jag rekommenderades och som skulle lösa alla problem visade sig bara vara ÄNNU ett humbug" - har du provat? Har du provat magnesiumtaurat? Magnesiumtillskott är vare sig hokus pokus eller någon medicin. Och ingen har sagt att det löser alla problem. Nu när jag läser ditt inlägg för tredje gången känner jag mig tveksam inför att försöka bidra med mer i denna tråd, samtidigt känns det vemodigt att inte försöka hjälpa. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Eller du kunde be att få byta till trombyl.

Alla sätts på Trombyl när man vaknar på Thorax som är en svagare medicin än Waran. Efter någon tid när eventuella misstankar dyker upp som det gjorde på mig, tog läkaren det säkra före det osäkra och satte mig på Waran.

 

Nu har jag inhandlat en flaska  Rödbet/Lingondricka fabrikat WellNOxRÅ för 49:- Jag har på tom mage sedan i morse tagit 2 dl av saften och gått från hemmet på Kungsholmen, bort till KS, vidare ner till Stallmästaregården och bort till Sveaplan och Sveavägen hela vägen bort till Kungsgatan och hem via Fleminggatan där jag handlade innan jag gick tillbaks till hemmet. Idag köpte jag 4 påsar sötmandel som jag mumsar i mig en del av tills jag klockan 16.00 gör kvällsmaten. Ugnstekt lax med klyftade tomater och rivna morötter och ett glas vatten.

 

Jag har ögnat igenom några trådar där man är missnöjd med viktminskningen trots att man följt bantningsråden.

Link to comment
Share on other sites

LCHF är inte en bantningsmetod. Det är en viktnormaliserande antiinflammatorisk kost. Det är inte alltid vi tycker att rätt vikt är samma som Moder Natur tycker. Dessutom tänker få på att det tagit åtskillig tid att skaffa övervikt men man förväntar sej att kilona ska försvinna av sej själva på en kafferast.

Jag gick inte ner ett gram på 3 år men minskade 2 storlekar OCH kunde kasta mina mediciner.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Som jag redan berättat har jag de första 72 åren vägt mellan 70-74 kilo och ätit vad som helst och hur mycket som helst utan problem.

Patienter som har ulcer colit och andra tarmsjukdommar får bajstransplantationer som sista utväg.

 

En patient som jag med fullt frisk mage och tarm i 72 år och som förstörts några månader av långa antibiotikakurer kvicknar till när dessa gifter försvinner ur kroppen. När man är äldre som jag tar det längre tid för kroppen, även med detta.

 

Veteran. Jag får inte ihop din förklaring. "Att du gick ner 2 storlekar utan att gå ner i vikt" Det är enligt mig en omöjlighet.

 

Jag vet inte vad du gick på för mediciner. Att laborera med kosttillskott för att få tunnare blod för att förhindra stroke låter väldigt riskfyllt.

Link to comment
Share on other sites

Rådet jag gav dig som första svar i denna tråd gäller fortfarande. LÄS PÅ.

 

Det är svårt att ta åt sig av svaren eller råden man får om man inte har åtminstone lite kunskap i vad LCHF handlar om. Det går inte att välja och vraka och ta ut vissa delar. Det måste finnas en grund. Sen kan man ev ändra lite om man inte får dom effekterna man är ute efter. Men utan kunskap så blir det väldigt svårt.

 

Så gott som all information du behöver finns på bloggen.

 

Gillar du inte att läsa så kan du kolla in tex denna på You tube

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Alla sätts på Trombyl när man vaknar på Thorax som är en svagare medicin än Waran. Efter någon tid när eventuella misstankar dyker upp som det gjorde på mig, tog läkaren det säkra före det osäkra och satte mig på Waran.

 

Nu har jag inhandlat en flaska  Rödbet/Lingondricka fabrikat WellNOxRÅ för 49:-

Som sagt, rådgör med din läkare om detta. Kombinationen Waran och juice som kan innehålla större mängder K-vitamin känns osäkert.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Som jag redan berättat har jag de första 72 åren vägt mellan 70-74 kilo och ätit vad som helst och hur mycket som helst utan problem.

Patienter som har ulcer colit och andra tarmsjukdommar får bajstransplantationer som sista utväg.

 

En patient som jag med fullt frisk mage och tarm i 72 år och som förstörts några månader av långa antibiotikakurer kvicknar till när dessa gifter försvinner ur kroppen. När man är äldre som jag tar det längre tid för kroppen, även med detta.

 

Veteran. Jag får inte ihop din förklaring. "Att du gick ner 2 storlekar utan att gå ner i vikt" Det är enligt mig en omöjlighet.

 

Jag vet inte vad du gick på för mediciner. Att laborera med kosttillskott för att få tunnare blod för att förhindra stroke låter väldigt riskfyllt.

För det första är mitt nickname Stoscha. "Veteran" är ett epitet som visar att jag varit med ett tag och gjort ett visst antal inlägg. Det som är så fantastiskt med att använda artegen kost är att ämnesomsättningen förändras och så även kroppssammansättningen. Det finns många historier som visar att centimetrar försvinner trots att vikten står still. I synnerhet på klimakteriehäxor, som ju gärna håller hårt i varje gram.

Jag åt, vid 51 års ålder, 2 sorters statiner, 2 sorters blodtrycksmedicin, en himla massa hjärtmediciner, blodförtunnande, urindrivande plus det sköldkörtelhormon som jag stoppat i mej i 30 år. Totalt var jag uppe i 11 piller om dan och jag kände mej definitivt inte frisk. Jag valde själv att fasa ut medicin efter medicin och bli frisk med hjälp av kosten. Länken om Eva Björnör är min egen historia.

Man måste juvälja själv men JAG kommer aldrig mer att välja medicin före kostförändringar. Det liv jag hade för 8 år sen var inte värt att leva..

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

För det första är mitt nickname Stoscha. "Veteran" är ett epitet som visar att jag varit med ett tag och gjort ett visst antal inlägg. Det som är så fantastiskt med att använda artegen kost är att ämnesomsättningen förändras och så även kroppssammansättningen. Det finns många historier som visar att centimetrar försvinner trots att vikten står still. I synnerhet på klimakteriehäxor, som ju gärna håller hårt i varje gram.

Jag åt, vid 51 års ålder, 2 sorters statiner, 2 sorters blodtrycksmedicin, en himla massa hjärtmediciner, blodförtunnande, urindrivande plus det sköldkörtelhormon som jag stoppat i mej i 30 år. Totalt var jag uppe i 11 piller om dan och jag kände mej definitivt inte frisk. Jag valde själv att fasa ut medicin efter medicin och bli frisk med hjälp av kosten. Länken om Eva Björnör är min egen historia.

Man måste juvälja själv men JAG kommer aldrig mer att välja medicin före kostförändringar. Det liv jag hade för 8 år sen var inte värt att leva..

Ursäkta att jag döpte om dig.

 

"Stoscha" Det är  personer med din erfarenhet  jag letat efter med ljus och lykta som har massor av tråkiga erfarenheter av värdelösa, farliga och fel mediciner som läkarna prackar på folk utan att bry sig hur patienten mår som jag kan utbyta mina erfarenheter med och tillsammans lär vi av varandras öden.

Skillnaden mellan dig och mig är att jag aldrig varit sjuk i hela mitt liv. Det jag råkade ut för var sjukhusslarv med rengöringen inför operationen som gav mig 4 olika infektioner som renderade i långa antibiotikakurer. 

Självklart har jag inte läst en enda rad om mat. Varför skulle jag göra det. Jag har aldrig haft några problem med maten. Att jag helt plötsligt två år efter operationen gick upp tio kilo gjorde mig fly förbannad, så jag drog ner på maten och nu äter jag knappt alls. Ingen mat, ingen övervikt.

Jag anklagar medicinerna  för att jag gick upp i vikt.

 

Tyvärr har du rätt, när du säger att man måste ju själv välja, men det är läkarnas förbannade skyldighet att sätta patienterna på rätt medicin och följa upp om dom funkar. Du och jag är inga läkare och borde inte behöva bry sig ett dugg om detta.

Eftersom jag anses som strokebenägen törs jag inte laborera med  kostförändring som inte alls förtunnar blodet. Får jag välja på en överläkaren på  Hjärtmottagningen (Han med grötfrukosten) som är noga med regelbundna Waran och p/k värden och hokuspokuskurer så litar jag mer på honom. Helt klart tror jag mer på en erfaren och utbildad överläkare. Tills annat bevisas. Sunt förnuft för mig säger att ett blod som är tunnflytande inte ger några proppar.

 

Är du inte rädd för att få stroke när du själv tog bort blodförtunnande medicinen. Det skulle jag vara och min medicin Bisoprolol ger mig inga problem. 

 

Vi hörs.

Link to comment
Share on other sites

Om jag ätit råttgift, som du gör, skulle jag naturligtvis vara tvungen att göra alla förändringar i samråd med läkare eftersom det påverkar så kraftigt. Jag åt bara Trombyl och Omega 3 är också lite blodförtunnande och bygger dessutom upp kroppen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag får inte ihop din förklaring. "Att du gick ner 2 storlekar utan att gå ner i vikt" Det är enligt mig en omöjlighet.

 

Hej! Jag tänkte bara sticka in här med ett svar på detta, för det är en sak som många har svårt att förstå. Erfarenheten som många som äter LCHF gör är just denna, att kläderna sitter bättre på kroppen trots att man kanske inte gått ner nåt i vikt. Och detta beror på lite olika saker: T.ex. så verkar det som att LCHF får kroppen att bygga muskler även utan nämnvärd träning. Samtidigt förbrukas fett. Muskler väger mer än fett, så man kan alltså bli smalare trots att man står kvar i vikt. Kroppen omdisponeras alltså. Förklaringen till att kroppen börjar bygga muskler kan vara att det är mer kostsamt för kroppen att underhålla muskler, och om kroppen får fel diet så sparar den in på dessa. När den får den mat som den ska ha för att må bra så vågar den kosta på sig att bygga muskler igen.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Hej! Jag tänkte bara sticka in här med ett svar på detta, för det är en sak som många har svårt att förstå. Erfarenheten som många som äter LCHF gör är just denna, att kläderna sitter bättre på kroppen trots att man kanske inte gått ner nåt i vikt. Och detta beror på lite olika saker: T.ex. så verkar det som att LCHF får kroppen att bygga muskler även utan nämnvärd träning. Samtidigt förbrukas fett. Muskler väger mer än fett, så man kan alltså bli smalare trots att man står kvar i vikt. Kroppen omdisponeras alltså. Förklaringen till att kroppen börjar bygga muskler kan vara att det är mer kostsamt för kroppen att underhålla muskler, och om kroppen får fel diet så sparar den in på dessa. När den får den mat som den ska ha för att må bra så vågar den kosta på sig att bygga muskler igen.

OK, det låter ju bra om kroppen kan fixa till skavankerna själv.

Jag tvivlar inte på att denna LCHF metod är bra, men jag känner att jag borde nog ta den med en nypa salt. Att skälla ut doktorerna när dom skriver ut mediciner fungerar faktiskt inte. Varför. Jo vi patienter har inte den utbildningen som dom har.

Att dom skriver ut statiner är för att vissa tål dom och vissa tål dom inte.

Det finns en metod som fungerar om man vill gå ner i vikt, den så kallade 5+2 metoden och den gör det jag i tidigare inlägg hävdat att man skall svälta/fasta i 2 dagar och äta i 5.

Jag börjar faktiskt bli riktigt mallig. Från 87.4 till 84.3 som vågen visade nu på morgonen på några dagar, det gör mig glad och riktigt nöjd.

 

Självklart räknar jag med att viktraset skall ligga runt  3-4 kilo i veckan. Det tror jag tyvärr inte LCHF metoden ger mig.

 

Nu blir det frukost och 2 dl rödbetsjuice fast jag inte skall blanda Waran med K produkter, men jag vill testa för att se vad  p/k värdet står på när nytt blodprov tas.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det är bevisat att vi svenskar blir äldre för varje år som går. Medellivslängden har höjts till 82.5 år för kvinnor och 79.5 för män och 100 åringarna blir fler och fler.  99 procent av dem har aldrig hört talas om LCHF och äter det dom lärde sig i barndomen av sina föräldrar. Svensk husmanskost är känd för att vara bra för välbefinnandet.

Orsaken till varför ungdomarna och lata äldre är feta, beror på att dom sitter framför datorer,  mobiler och i TV soffan utan motion och att man  hellre  går till hamburgerrestauranger och köper värdelös snabbmat, i stället för att äta hemlagad näringsrik mat.

Link to comment
Share on other sites

Jo problemet är ju all processad mat och att maten numera inte är lika näringsrik pga utarmning med konstgödning och utfodring av djuren med diverse konstiga saker. En potatis är inte farlig och en limpa gjord på dinkelmjöl tål en frisk kropp. Men vetemjölet som finns idag är direkt hälsovådligt och vanligt kött är inte alls rika näringsrikt som det mormor åt när kossorna fick gräs och hö. Dessutom var lverätning inte lika vanligt på den tiden

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jo problemet är ju all processad mat och att maten numera inte är lika näringsrik pga utarmning med konstgödning och utfodring av djuren med diverse konstiga saker. En potatis är inte farlig och en limpa gjord på dinkelmjöl tål en frisk kropp. Men vetemjölet som finns idag är direkt hälsovådligt och vanligt kött är inte alls rika näringsrikt som det mormor åt när kossorna fick gräs och hö. Dessutom var lverätning inte lika vanligt på den tiden

Goddag stoscha. Jag håller helt med dig förutom att dagens äldre lämnade föräldrarnas nyttiga mathållning när dom flyttade hemifrån och sedan tvingats  köpa handelns moderna varor. Så den nyttiga mathållning de åt de första 20 åren kan knappast hjälpt dem de senaste 70-80 år av sina liv.

 

Varför har inte politikerna förbjudit bagerierna att göra bröd på vanligt mjöl och falukorven som nu är gjord på nermalda könsorgan, ögonlock och andra skräpdelar av djurkroppar där man blandat ner mjölblandad smörja för att få korven att se tjock ut. Jag äter gärna falukorv som är stoppad med 90 procent av ox/fläskfile. Borde inte behöva bli dyrare. Stekt fläsk skall vi inte tala om. Det är en fläsksvål med en strimma kött och resten fett. Ingenting som kan kallas för mänsklig föda.

Link to comment
Share on other sites

.... Stekt fläsk skall vi inte tala om. Det är en fläsksvål med en strimma kött och resten fett. Ingenting som kan kallas för mänsklig föda.

 

Det låter som du har en viss fobi mot fett. Den måste du bota om du ska återta din hälsa. LCHF som detta forum handlar om innebär att äta inga kolhydrater och massor av fett och låta protein vara kvar runt rekomenderad mängd. För att få energi så måste man få i sig fett och då lämpligast fett från kött som är den mest naturliga källa till fett. 

 

Så ät rejäla fettrika grytor och då helt utan potatis pasta och ris. Och ha i smör eller kokosfett. Skoppa upp det fett som rinner av vid matlagning och ät det, eller gör sås av det. 

Äter du noll kolhydrater eller så nära man kan komma så kan du äta ganska mycket extra kalorier i form av fett utan att gå upp i vikt och även gå ner i vikt. Och det som jag tror är största hällsoeffekten med LCHF är att insulinet är lågt vilket minskar inflamationer och mängden energi i kroppen är samtidigt hög i form av fett, gör att kroppen har energi och byggstenar att reparera och bygga upp kroppen med. Med dina hällsoproblem så är ju energibrist något du inte vill lägga ovanpå allt genom att äta energisnåla saker och svälta ner vikten. Största misstaget med lågkolhydratkoster och dieter av alla slag är ju att man tar bort kolhydrater och räknar gi och grejer, men så är man samtidigt rädd för fett vilket ger kroppen energibrist och man blir trött och energilös och slutar med dieten, då har man gjort fel! Stimulerar man inte insulinet i kroppen kommer fettcellerna inte lagra fett och har man samtidigt överskott av fett så kroppen kan göra vad den vill med den energin. 

 

Och varför jag säger inga kolhydrater så är det för det är det mål man ska ha, sen smyger alla dolda källor in och man landar på för mycket ändå. 

 

Själv äter jag lchf fast jag är lång och smal (BMI på 18.1), så det är inte en bantningskur utan det är en hällsosam livsstil. Jag äter aldrig frukost, vilket fler borde prova.

 

Varför din läkare totalförbjöd ägg måste ju endast vara pga kolesterol som han tror är farligt, (jag säger tror för det finns många läkare som är nyutbildade som vet att kolesterol är ofarligt så dom har i mina ögon rätt då vi ska gå efter nyaste råden och beprövad praktik i svensk vård) Men vad jag minns så är ett ägg om dagen bara 70% av rekomenderat kolesterolintag enligt dom felaktiga kolesterol råden så han har dubbelt fel isåfall, men det får va osagt för jag har inte säker data på det. 

En sak är säkert, äter du LCHF så kommer ditt kolesterol ÖKA. men man måste kolla på kolesterolfördelningen för att avgöra om det ökar på ett bra eller dåligt sätt, det finns massa att läsa om det här på denna sida.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Det låter som du har en viss fobi mot fett. Den måste du bota om du ska återta din hälsa. LCHF som detta forum handlar om innebär att äta inga kolhydrater och massor av fett och låta protein vara kvar runt rekomenderad mängd. För att få energi så måste man få i sig fett och då lämpligast fett från kött som är den mest naturliga källa till fett. 

 

Så ät rejäla fettrika grytor och då helt utan potatis pasta och ris. Och ha i smör eller kokosfett. Skoppa upp det fett som rinner av vid matlagning och ät det, eller gör sås av det. 

Äter du noll kolhydrater eller så nära man kan komma så kan du äta ganska mycket extra kalorier i form av fett utan att gå upp i vikt och även gå ner i vikt. Och det som jag tror är största hällsoeffekten med LCHF är att insulinet är lågt vilket minskar inflamationer och mängden energi i kroppen är samtidigt hög i form av fett, gör att kroppen har energi och byggstenar att reparera och bygga upp kroppen med. Med dina hällsoproblem så är ju energibrist något du inte vill lägga ovanpå allt genom att äta energisnåla saker och svälta ner vikten. Största misstaget med lågkolhydratkoster och dieter av alla slag är ju att man tar bort kolhydrater och räknar gi och grejer, men så är man samtidigt rädd för fett vilket ger kroppen energibrist och man blir trött och energilös och slutar med dieten, då har man gjort fel! Stimulerar man inte insulinet i kroppen kommer fettcellerna inte lagra fett och har man samtidigt överskott av fett så kroppen kan göra vad den vill med den energin. 

 

Och varför jag säger inga kolhydrater så är det för det är det mål man ska ha, sen smyger alla dolda källor in och man landar på för mycket ändå. 

 

Själv äter jag lchf fast jag är lång och smal (BMI på 18.1), så det är inte en bantningskur utan det är en hällsosam livsstil. Jag äter aldrig frukost, vilket fler borde prova.

 

Varför din läkare totalförbjöd ägg måste ju endast vara pga kolesterol som han tror är farligt, (jag säger tror för det finns många läkare som är nyutbildade som vet att kolesterol är ofarligt så dom har i mina ögon rätt då vi ska gå efter nyaste råden och beprövad praktik i svensk vård) Men vad jag minns så är ett ägg om dagen bara 70% av rekomenderat kolesterolintag enligt dom felaktiga kolesterol råden så han har dubbelt fel isåfall, men det får va osagt för jag har inte säker data på det. 

En sak är säkert, äter du LCHF så kommer ditt kolesterol ÖKA. men man måste kolla på kolesterolfördelningen för att avgöra om det ökar på ett bra eller dåligt sätt, det finns massa att läsa om det här på denna sida.

 

Tack brumolf. Får jag inte börja morgonen med kaffe, macka och DN som jag gjort i minst 50 år, då får jag abstinensbesvär. Av naturen är man inte hungrig på morgonen. Grötfrukosten och lactosfri mjölk som tillkommit den sista tiden är god och magen känns mindre sur, men jag vill helst slippa den för jag går omkring och känner mig proppmätt och trött och det är inte bra för dom som är på väg till jobbet. Inte mig heller.

 

Jag såg aldrig någon på de morgonfikaställen jag gick på, som åt lagad mat, inte en enda. Det väntade man till lunchen klockan 11.00 - 12.00 då man åt ärtsoppa och pannkaka med sylt. Skulle man ta bort denna svenska nationalrätt, då skulle kunderna (Allihopa)  sätta igång ett inbördeskrig.

 

Sedan jag blev pensionär så  måste jag erkänna att jag är för lat för att göra egna raggmunk med stekt bogfläsk (utan fett), pannkaka, ärtsoppa och andra goda maträtter och de gånger jag går ut och äter går jag ner på min kineskrog och äter jätteräkor med sötsur sås.. Med detta vill jag hävda att jag inte vräker i mig mat, men så är jag heller inte sömnig och orkar gå runt hela Stockholm utan att bli trött och så håller jag på att gå ner i vikt.

Snart skall jag göra middag. Jag tror jag tar fiskgryta med lök, buljong och potatis. Morötterna tog slut igår. Min kropp har ställt in sig på denna mathållning. Risken att drabbas av skörbjugg som sjömännen fick för att dom åt ensidig kost och inte fick i sig C vitamin är nog ingen risk.

Apropå C vitamin. Jag har inte ätit någon frukt på en vecka, för jag misstänkte att det var dom som gjorde mig tjock.. Det verkar som att 4-5 äpplen innehåller ett halvt kilo socker. Nu slipper kroppen den sötchocken.

Link to comment
Share on other sites

 

En sak är säkert, äter du LCHF så kommer ditt kolesterol ÖKA. men man måste kolla på kolesterolfördelningen för att avgöra om det ökar på ett bra eller dåligt sätt, det finns massa att läsa om det här på denna sida.

 

Jag kortade ner citatet lite. Är det verkligen som ovan? Jag tycker mig förstått att HDL ökar, triglycerider minskar och det gör total och LDL högre utan att det nödvändigtvis är så. Zepp eller Kjell kan säkert svara bättre.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tack brumolf. Får jag inte börja morgonen med kaffe, macka och DN som jag gjort i minst 50 år, då får jag abstinensbesvär. Av naturen är man inte hungrig på morgonen. Grötfrukosten och lactosfri mjölk som tillkommit den sista tiden är god och magen känns mindre sur, men jag vill helst slippa den för jag går omkring och känner mig proppmätt och trött och det är inte bra för dom som är på väg till jobbet. Inte mig heller.

 

 

Att ändra din frukostvana från kaffe och en macka till gröt kan nog vara tillräckligt med kolhydrater och insulinchock som krävs för att gå från normalvikt till att lägga på sig vikt. Specielt om du äter potatis och andra kolhydrater till dom andra mål mat om dagen. Prova byt frukosten mot kaffe med fett i och skippa gärna mackan så tror jag du har mycket att vinna även om resten av dagen är som du levt i 70 år. Men snåla aldrig med fettet i något!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

Apropå C vitamin. Jag har inte ätit någon frukt på en vecka, för jag misstänkte att det var dom som gjorde mig tjock.. Det verkar som att 4-5 äpplen innehåller ett halvt kilo socker. Nu slipper kroppen den sötchocken.

Bra att du sluta med onödig frukt, största källan till övervikt bland folk som tror dom äter hällsosamt, (enligt mig) Potatis för dom som äter det innehåller nog med c vitamin för alla svenska ska klara sig, annars tar du paprika. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ett par saker som kan rekommenderas eller funderas över;

1 Antikoagulantian, det finns i dag nyare (o dyrare) medel som inte är sk vitamin K-antagonister (dvs att vit K motverkar effekten), både Xa-hämmare och trombinhämmare. Tror att i båda grupperna finns bra medel vid TIA och stroke. Detta gör då att tillskott av vitamin K2 (obs inte K1) kan enkelt tas, vilket jag även skulle rekommendera. Svårinställd på Waran talar också starkt för att överväga alternativ.

 

2 Tarmfloran. Efter ett par antibiotika kurer, kan man nog räkna med att mycket (om inte den största delen) av den goda floran dvs de bakterier vi mår bra av ha i tarmen är utslagna och svåra att få tillbaka utan bra probiotika och prebiotika. Bra probiotika är inte det tramset som säljs i livsmedlesbutikerna, utan bör köpas på en seriös hälsobutik alternativt online. Den bör innehålla minst 10 olika stammar och  gärna minst 10 miljarder bakterier. Eftersom jag inte bor Sverige så kan jag inte tipsa om något märke, men många här på forumet kan säkert tipsa.

 

Apopå vitaminer så innehåller grönsaker i regel mer vitaminer än frukt.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...