Jump to content

Skippa sockret - och få igång världsekonomin


Rickard

Recommended Posts

Ja vi har två vägar att gå:

1) Lägga om kostråd och peka på de verkliga bovarna. Sluta jamsa med livsmedelsindustrin och deras "rättigheter" på vår bekostnad.

2) Inleda ättestupor. Låta de "feta och korkade" dö utan medicinsk hjälp om de inte råkar ha skrapat ihop en förmögenhet/ärvt pengar så de har råd att "betala vad de kostar samhället.

 

Vi kan väl säga att jag mycket hellre ser att vi går väg 1.

 

En sak är säker: den vägen vi befinner oss på just nu funkar inte. Av 1.000 olika orsaker. Vi gör slut på jordens begränsade resurser i en fart som är svindlande. Hav och vatten fylls av plast och kemikalier. Vi gräver girigt sönder Moder Jord och skiter i om patienten dör - bara vi får vårt. Nu. Allt. Genast. 10 par jeans. Nya klänningar varje sommar. Nya skor. TV:n byts ut vart tredje år mot en modell "that goes ping if the baby is alive". Soffan är fyra år gammal och omodern, köpa ny. Köket fungerar men är tio år gammalt, ut med skiten. Engångsglas. Bensin till bilen för det regnar och jag orkar inte gå 500 meter till affären. Separat inplastade tomater. Min tre år gamla mobiltelefon väckte förundran och en smula löje hos min jobbarkompis häromdan. "En sån GAMMAL!" Inbyggd allt kortare livslängd på de prylar vi köper. Vår första kaffekokare fick vi gratis i en bokklubb. Funkade felfritt i 10 år. Nästa köpes billigt för min man ville inte slösa. Den höll i ett år. Då blev han förbannad och köpte en ordentlig; bra märke, kostade sitt, metall o.s.v. Det tog inte många månader innan en grej på locket satt halvlöst, ett halvår senare har plastranden runt vattenfönstret släppt och jag väntar bara på att den "högkvalitativa" grejen lägger sig död ner den med. Långa rader av mediciner och kirurgiska ingrepp för att få bukt med symptomen på vårt sjuka liv och vårt sjuka samhälle. De barn som föds nu har en kortare livstid att se fram emot än vad vi har, deras föräldrar. Vi som i all välmening förgiftar dem, av kärlek och mysighet.

 

Jag vill bara skrika.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Mobiltelefoner driver mig till vansinne, förr kunde man ha samma till något teknikskifte (minns ni nmt?) nu får man vara glad om den håller ett år. Min senaste höll 1,5 år och det är längre än vanligt. Proppfull med appar man inte vill ha...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Wow! Ytterligare tecken på det pågående paradigmskiftet - storbanken Morgan Stanley tar bladet från munnen och säger rakt ut att socker orsakar övervikt och diabetes och räknar sedan på det vad gäller BNP-tillväxt. Tungt!

 

Och nu har även storbanken Credit Suisse kommit med en rapport om fett och kolhydrater:

http://www.dietdoctor.com/the-future-is-lower-carb-higher-fat

 

"The conclusion of this report is simple. Natural unprocessed fats are healthy

and key to the evolution of a society that focuses on developing healthy indi

viduals, not just on treating those who are sick. Natural foods high in monoun

saturated and saturated fats are one of the preferred sources of energy for our

bodies to use and store. Omega-3 has strong protective properties for our

heart and brain. Welcome to the new world of fat."

https://doc.research-and-analytics.csfb.com/docView?language=ENG&source=ulg&format=PDF&document_id=1053247551&serialid=MFT6JQWS%2b4FvvuMDBUQ7v9g4cGa84%2fgpv8mURvaRWdQ%3d

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...