Finess Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Det jag kommer fråga om och skriva om nu vet jag egentligen redan svaret på men jag vill lära mig mer om hur det fungerar och hur det uppenbart inte fungerar för mig. Så hjälp mig att förstå, fatta kloka beslut och göra bra val. För elva månader sedan började jag med LCHF, dels för att jag var överviktig och dels för att jag behövde få kontroll på mig själv och mitt liv i en utmattningsdepression. Jag har så länge som jag kan minnas drabbas av inflammationer i mina leder, liksom huxflux utan anledning har jag drabbas av inflammationer i typ varenda led i kroppen. Detta lugnade ner sig redan efter någon månad med LCHF. Fram till november hade jag gått ner 12 kg och mådde bättre både i kroppen och själen. Nu har jag inte varit så strikt de senaste månaderna och vad händer, förutom att jag gått upp några kilon? Jo jag får en kraftig inflammation i min högra höft. Och detta är inte på grund av att jag slagit eller tränat mig till detta. Är det så "enkelt" att jag blir sjuk av att äta fel mat, om ni förstår vad jag menar? Jag känner att jag behöver få lite hjälp att greppa detta. För att gå runt i livet på kryckor som är fallet nu eller ha en axel, armbåge eller knä som värker är så väldigt jobbigt och tråkigt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Självklart är att du ska äta LCHF jag får också inflamationer i leder om jag fuskar så ät strikt lchf så mår du bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Ja, visst ska du äta Lchf Det finns inget bättre sätt att äta för att hålla kroppen oinflammerad MEN! Du bör göra det på rätt för det finns fallgropar även inom det som kan klassas som Lchf Se till att balansera intaget omega-3/omega-6 Överdriv tex inte intaget av industriellt griskött som kan ligga högt i omega-6 Ät gärna fet fisk några gånger varje vecka Använd rätt sorts matoljor och fetter Ät rikligt med kolhydratsnåla grönsaker och se till att få i dig tillräckligt med fibrer inte minst resistent stärkelse 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Socker och omega 6 driver väl inflammation om jag förstått det rätt. Sedan inbillar jag mig att om kroppen kämpar på många plan, tex med svamp som candida, glutenreaktioner... ja, vad det än är, så får man titta på helheten innan kroppen är så stärkt att den klarar att bekämpa enskilda problem. Man kanske inte upplever andra symtom på obalans som besvärliga men tillsammans med allt annat är de tecken att ta på allvar. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars Sundström Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Finess är inne på en punkt som jag också funderat på. Vi är ju alla olika så varför skulle vi inte reagera olika när det gäller "fusk-mat"? Och säkerligen beror det också på vad vi fuskar med och mängd. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lchfwinther Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Jag har ätit mig symtomfri i min psoriasisartrit med LCHF. Började som en 2-månaders test för att se om det kunde lindra, det är nu snart 6, 5 år sedan Är helt smärtfri så länge jag inte får i mig gluten, stärkelse, socker eller för mycket kolhydrater 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.