rylandes Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Följande sprang jag på idag när jag skuttade igenom det stora antalet bloggar som jag följer. Det är (glädjande nog) en ingenjörstyp som har tagit ett smått fantastiskt helhetsgrepp på "Näring och Insulin". Han har fått det mesta rätt. Finns några små radanmärkningar, men inget riktigt väsentligt. Det är tyvärr på engelska, men försök. Det är det värt. Dokumentet kan laddas ner härifrån: https://www.dropbox.com/s/if9cs6u0achx4lj/Optimising%20nutrition%2C%20managing%20insulin.pdf?dl=0 Hans hemsida är: https://optimisingnutrition.wordpress.com/ Han pekar också på Mat Lalondes föredrag/genomgång av samma ämne från AHS12 (som jag har missat). Även det värt att titta på: https://www.youtube.com/watch?v=HwbY12qZcF4 Det finns många intressanta punkter här. Men den viktigaste är nog att spannmålens näringsvärde är uppmätta råa/okokta. När man har kokat eller tillrett dem så har näringsvärdet nästan försvunnit. Då har man inte ens börjat prata om "Biotillgänglighet" ännu. Det börjar med en historisk genomgång om hur man har redovisat vad som är näringsriktigt. Jag kan bara konstatera att det funnits alldeles för mycket Vegetarianer och alldeles för lite Ingenjörstyper inom "Nutrition". -- 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Du är verkligen snabb på att läsa. Det var ett digert material. Men det ser onekligen intressant ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipofil Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Rylandes, det där var inte så tokigt, tycker en annan ingenjör. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.