Jump to content

Manifest: Optimera Näringstäthet, Kontrollera Insulinet


rylandes
 Share

Recommended Posts

Följande sprang jag på idag när jag skuttade igenom det stora antalet bloggar som jag följer.

 

Det är (glädjande nog) en ingenjörstyp som har tagit ett smått fantastiskt helhetsgrepp på "Näring och Insulin". Han har fått det mesta rätt. Finns några små radanmärkningar, men inget riktigt väsentligt.

Det är tyvärr på engelska, men försök. Det är det värt.

 

Dokumentet kan laddas ner härifrån:

https://www.dropbox.com/s/if9cs6u0achx4lj/Optimising%20nutrition%2C%20managing%20insulin.pdf?dl=0

 

Hans hemsida är:  https://optimisingnutrition.wordpress.com/

 

Han pekar också på Mat Lalondes föredrag/genomgång av samma ämne från AHS12 (som jag har missat). Även det värt att titta på:

https://www.youtube.com/watch?v=HwbY12qZcF4

 

Det finns många intressanta punkter här. Men den viktigaste är nog att spannmålens näringsvärde är uppmätta råa/okokta. När man har kokat eller tillrett dem så har näringsvärdet nästan försvunnit. Då har man inte ens börjat prata om "Biotillgänglighet" ännu. Det börjar med en historisk genomgång om hur man har redovisat vad som är näringsriktigt.

 

Jag kan bara konstatera att det funnits alldeles för mycket Vegetarianer och alldeles för lite Ingenjörstyper inom "Nutrition". :)

 

--

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...