Jump to content

Gomorron Sverige, löpning och mat


lipofil

Recommended Posts

Idag såg jag en ny stjärna på nutritionshimlen, Petra Lundström, i ett inslag på Gomorron Sverige om jogging, löpning och vad man bör äta. Rådgivare åt Riksidrottsförbundet och doktorand på Karolinska där hon inte bara hjälper till vid träning utan även hanterar överviktiga och metabolt störda människor.

 

Inte oväntat så var rekommendationen att ladda rejält med kolhydrater i form av Cous-Cous, pasta, smörgåsar och annat för att alls orka med att stå och gå. Det var viktigt att få i sig rejält med kolhydratre, lagom med protein och så lite fett på slutet.

 

Om man snabbt måste ha något för att orka med kvällslöpet så rekommenderades det klassiska förskolemellanmålet O'boy och Hönökaka, eller en smoothie på vaniljyogurt med lättmjölk, banan och frysta blåbar, toppad med vaniljsocker.

 

Inslaget ligger vid 07:25 och några minuter framåt. 

www.svtplay.se/video/2816819/gomorron-sverige/gomorron-sverige-gomorron-sverige--85?start=auto

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Man kan ju förstå reportrarna då deras mål är att förenkla inslaget - Löparskolan. Det de gör är att låta henne ge sin syn. Kanske de skulle ha frågat Anders Zalkai om han äter O'boy med vaniljsocker innan ett vanligt träningspass.

 

Man skulle väl kunna ha en Löparskola ver. 2 där man ökade kunskapsnivån från 70-talets humbug till biokemisk riktig vetenskap. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jonas Colting for president!

 

På den kosten hon rekommenderar var jag fet och sjuk.

 

Häromdan var jag ledig och glömde äta ordentligt. 3 koppar kaffe med gräddskvätt och en liten skål grekisk yoghurt innan cross fit pass klockan 18.

Middagen serverades efter en två timmars bilresa och jag hade kunnat, om jag hade velat, vänta tills dess med att äta. Nu hade jag ingen lust att ha en kurrande mage så jag tog en banan och en näve nötter.

 

Det hade jag ALDRIG klarat på den kosten hon rekommenderar. Aldrig. 

 

Då hade jag kollapsat efter tio minuter med darrande händer och svettningar. På den tiden var jag, just det, TVUNGEN att "kolhydratsladda" innan jag ansträngde mig. Och sen något kolhydratsrikt efter passet förstås eftersom jag var så inhelvete "hungrig". Det är först nu, utan en massa socker och mjöl, som jag hör min kropps signaler om hunger och vet att det andra var "hunger" - bara sockersug och blodsockersfall.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...