Jump to content

Högt blodtryck


kicki59

Recommended Posts

Och hur hjälper Statiner mot högt blodttryck?

 

Ett kolestrol på 4,7 verkar rätt lågt om du är den åldern att klimakteriet är förestående?

 

Totalkolesterol säger i princip ingetting.. be om att få din fördelning!

Link to comment
Share on other sites

Doktorn tycker att jag ska ta statiner i förebyggande syfte. Har ätit LCHF i snart 2 år men går inte ner i vikt. Gillar inte att mitt tryck hoppar upp och ned. Min doktor satte in Felodepin 5 mg . Min man som har diabetes 2 däremot har gått ner 10 kg, halverat sitt insulin. Hans Triglycerider låg på 8,0. Efter 3 månader låg det på 2,0. Kolesterolet totalt har normaliserats.

Link to comment
Share on other sites

I min värld så har kroppen en massa försvarsmekanismer. Är man i djungeln och hör en morrande tiger så stiger förstås blodtrycket. Om man är sjuk så får man feber. Om man man skadat sig så svullnar det skadade  stället osv. Jag frågade en hjärtläkare nyligen om han kunde visa att högt blodtryck var själva ORSAKEN till någon sjukdom men det kunde han inte. Stroke ligger ju nära till hands och han berättade att  tidigare så sänkte de blodtrycket hos sådana patienter men det visade sig att de fick hjärnskador på grund av detta så det har de därför slutat med. Det var tydligten fint om det lågt runt 170 för då fick hjärnan ordentlig blodförsörjning.

 

Själv tror jag att orsaken till högt blodtryck är att kroppen har blivit sjuk pga av för mycket kolhydrater under lång tid. De felsta som kastar ut kolhydraterna får därför normala blodtryck. Själv har jag 110/60 när jag vilar. Hos hjärtläkaren hade jag dock 170/110 men han försökte inte ens dyvla på mig några blodtryckssänkande mediciner eftersom han visste att han skulle var tvungen att övertyga mig om orsaksammanhangen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...