hildahuggorm

Chunky LCHF.musli

Recommended Posts

Är det verkligen ok med denna...supersöt o go, vilket gör mig misstänksam, Sockeralkoholer har dragits av, är det verkligen ok?

 

 

Chunky-m%C3%BCsli-produktbild-300x300.jp

Handla med rabatt 

139.00 kr

Medlemspris: 135 kr
Lägg i varukorg

 

En god müsliblandning för dig som äter LCHF. Innehåller bland annat nötter, kärnor och kokoschips vilket håller dig mätt länge.

Endast 5 g kolhydrater per 100 g!

Näringsinnehåll per 100 g:

Energi 565 kcal / 2361 kJ Protein 12 g Kolhydrater 15 g -varav sockerarter 0,4 g -varav sockeralkoholer 10 g (erythritol- PÅVERKAR EJ BLODSOCKRET.) Fett 48 g -varav mättade fettsyror 17 g fiber 12 g

Ingredienser: Solrosfrön, kokoschips, pumpakärnor, erythritol (E968), kallpressad kokosolja, hasselnötter, paranötter, pecannötter,  kanel och äkta vaniljpulver.

Kan innehålla spår av mandel.

Då vi endast använder naturliga ingredienser kan det förekomma skalbitar i vår produkt.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bortsett från att jag inte kan begripa varför det måste vara söt smak verkar innehållet OK. Gör den själv så slipper du björksockret

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag brukar göra den här müslin till familjen. Alla tycker den är jättegod och det luktar nybakade bullar i huset när den är i ugnen. Ursprungsidén kommer från bloggen 56kilo.

 

Lyxmüsli – Granola

 

2 dl hackade mandlar + några hela

2 dl hackade hasselnötter + några hela

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1 dl riven kokos

1 dl kokosskivor

½ dl hela linfrön

ev. 1 tsk ekologiskt vaniljpulver

1 msk mald kanel

1 msk mald kardemumma

3 – 4 msk ekologisk kokosolja (som fått smälta till flytande konsistens), funkar också med smaklös rapsolja

ev. 1 – 3 msk flytande honung

 

Blanda ihop allt och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta allt på 150 grader i 30 minuter. Ta ut plåten var tionde minut och rör om. Låt svalna på plåten. Förvara i tät burk.

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bortsett från att jag inte kan begripa varför det måste vara söt smak verkar innehållet OK. Gör den själv så slipper du björksockret

Tack, det får jag göra då :)

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag brukar göra den här müslin till familjen. Alla tycker den är jättegod och det luktar nybakade bullar i huset när den är i ugnen. Ursprungsidén kommer från bloggen 56kilo.

 

Lyxmüsli – Granola

 

2 dl hackade mandlar + några hela

2 dl hackade hasselnötter + några hela

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1 dl riven kokos

1 dl kokosskivor

½ dl hela linfrön

ev. 1 tsk ekologiskt vaniljpulver

1 msk mald kanel

1 msk mald kardemumma

3 – 4 msk ekologisk kokosolja (som fått smälta till flytande konsistens), funkar också med smaklös rapsolja

ev. 1 – 3 msk flytande honung

 

Blanda ihop allt och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta allt på 150 grader i 30 minuter. Ta ut plåten var tionde minut och rör om. Låt svalna på plåten. Förvara i tät burk.

Ska absolut göra denna :) Tack!

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tio procent erythritol låter som fruktansvärt sött. De skulle kanske borda tillverka samma musli men med bara en fjärdedel så mycket sötning... Förmodligen ofarligt, men jag skulle inte köpa den.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.