Jump to content

Sardiner och olivolja


Angelico

Recommended Posts

Jag har slutat äta odlad lax efter alla artiklar om gifter i produktionen. Nu blir det istället mycket fryst sillfilé som är miljömärkt och ej fångad i Östersjön. Men då och då behöver jag något snabbt till lunch och då äter jag sardiner på burk. Har dock aldrig hittat miljömärkta sardinburkar. Är det någon som har tips på någon sorts sardin på burk som är miljömärkt?

Jag vet att man kan tillaga själv osv, jag gör nästan all mat från grunden men just fiskkonserv tycker jag kan vara bra att ha hemma vid stressiga situationer.

En annan sak är olivolja. Förr var det lätt att hitta kallpressad olja men nu är det verkligen svårt. Bara någon enstaka sort har denna märkning. Däremot står det endast mekanisk pressning på många, men det tror jag är en annan sak. Har ni tips på olika märken som säljer kallpressad olivolja och där det framgår tydligt av ettiketten?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest jala

Willys säljer fryst vildlax,både hel och portionsbitar.Själv äter jag ibland kallrökt lax (odlad)kanske inte det bästa.Tror att det kan vara okej om det inte sker för ofta. P S Willys vildlax portionsbitar äter jag tinade med bara lite salt.Alltså äter jag den rå.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...