Jump to content

Kosttillskott till barn, vilka nivåer? + en fråga om Zinkbrist.


Linda24
 Share

Recommended Posts

Hej.

Jag har två frågor.

 

Jag har två barn, 7 och 8, var av  i alla fall en av dem förmodligen har någon typ av ADHD. Jag försöker så gott jag kan att få dem att äta bra mat utan snabba kolhydrater, och här hemma äter vi LCHF.

 

Nu har jag dessutom introducerat omega 3, D-vitamin och magnesium till dem för att se om det gör någon skillnad i deras humör och koncentrationsförmåga. Men jag har inte riktigt koll på hur mycket man kan ge dem. Jag har letat på nätet med inte hittat några riktlinjer.

 

Nu ger jag dem 800 IE av D-vitamin (en "solpärla") , 300 mg magnesium och 1000 mg omega 3 (vuxendos är två kapslar) varje dag. Men är det för mycket? Kan man överdosera detta? 

 

Min andra fråga gäller min 7-åring som tidigare visat sig ha zink-brist och vi ska snart gå iväg och testa henne igen efter att ha haft henne på zink + glutenfritt och gjort test som visade lite bättre nivåer och nu har hon varit utan zinktillskott och ätit mat med gluten i.

 

Jag tror ju att hon är glutenintolerant, jag förstår inte hur man man inte kan ta upp zink när man äter saker som ost och äter mejerier? När jag frågade läkaren kunde hon inte svara på den frågan,utan kom med det där standardsvaret: Det är är ju lite svårt att veta, sånt här är ju så individuellt.

 

Jag har letat och letat på nätet men inte hittat något svar. Men du Doc verkar ju ha lite koll på det här så du kanske kan ge någon form av svar? Hur kan man som barn inte ta upp zink och vad skulle det i så fall kunna bero på? 

 

Jag skulle nog helst vilja ha henne på glutenfri kost (eftersom hon dessutom förmodligen har ADHD) men att få till det med skolan utan en diagnos är rätt svårt här. Helst vill man ju inte heller att hon får alla dessa usla glutenfria alternativ bestående av majs, men man kan ju inte direkt beställa LC till sina barn i skolan. :-/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...