Popular Post Peter B Posted May 5, 2015 Popular Post Share Posted May 5, 2015 Epidemiologiska studier visar att med typ 2 diabetes finns en 2-4 ggr större risk för att utveckla Alzheimers sjukdom. Men en korrelation säger som vi vet inget om kausalitet. Därför genomfördes en studie med möss för att se om förhöjt blodsocker kan leda till sjukdomen. I studien höjdes blodglukosnivån till två gånger ”baseline” hos mössen. Då sågs en 20-procentig ökning av amyloid-β i det extracellulära rummet (utrymmet mellan neuronerna) i hjärnan. När motsvarande test gjordes på äldre möss uppmättes en 40-procentig ökning. Amyloid-β är en central komponent i det “hjärnplack” som ses hos Alzheimers patienter. Läs mer om studien här:http://news.wustl.edu/news/Pages/Scientists-find-new-link-between-diabetes-and-Alzheimers.aspx LCHF-kost ger ett konstant lågt blodsockervärde. 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Det var inte lite det... Hur länge kör man såna här musstudier? Tippar på 8-12 veckor.. Att få placket att växa till så snabbt i en mushjärna visar på starka samband AHD - socker 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoppetossa Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Så otroligt intressent. När min mamma fick sin Alzheimerdiagnos så sade läkaren, att min mamma hade för höga kolesterolvärden. Så det måste hon medicinera mot. Dessutom så har du Alzheimers.....Det är 12 år sedan. Jag är osäker på om de ens tog mammas blodsockervärden. Det är möjligt att hon var diabetes typ 2, även om hon var normalviktig. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted May 6, 2015 Author Share Posted May 6, 2015 Jag fattar det som man inte mätte "placket" utan nivån av amyloid-beta i interstitial fluid (ISF Aβ) och den steg ju omedelbart med förhöjt glukosvärde och hos äldre möss som hade utvecklat en del "plack" där steg den ännu mer. Hoppas att jag fattat rätt. De gör en massa "fuffens" med de stackars mössen vid sån här "grundforskning" så lite försiktig ska man nog vara att dra alltför långtgående slutsatser...men nog skulle man kunna satsa en liten peng på att lågkolhydratkost som inte är insulinhöjande är bra för att förbättra sina chanser att inte utveckla Alzheimers. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rickard Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Lågkolhydratkost ingår i behandling av Alzheimer http://annikadahlqvist.com/2017/09/19/lagkolhydratkost-ingar-i-behandling-av-alzheimer/ Memory loss associated with Alzheimer’s reversed for first time http://newsroom.ucla.edu/releases/memory-loss-associated-with-alzheimers-reversed-for-first-time Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrB Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 "Several studies have shown that autophagy deficits occurred in early stage of Alzheimer's disease (AD). "https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27260250 "Research into the therapeutic potential of KB and ketosis represents a promising new area of AD research." https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18625458 Två kraftfulla vapen mot alzheimers är ketos och autofagi. Bäggedera går mot max när man fastar och springer. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rickard Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Länken mellan kolhydratrik kost och Alzheimers https://www.dietdoctor.com/se/lanken-mellan-kolhydratrik-kost-och-alzheimers 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.