Jump to content

Lchf vid feber


Recommended Posts

Jag har alltid problem med att hålla lchf när jag blir sjuk och får feber - och har flera gånger halkat tillbaka i det söta. Är det någon av er som har upplevt detta, och hur har ni hanterat det? Vad kan jag äta när kroppen är som tröttast, febrigast, och (tyvärr) tungan kan backa på fett?...

Link to comment
Share on other sites

Har man feber är det viktigaste att fylla på med vätska! Vatten och buljong exempelvis. Bra med lite salt om man inte får i sig det på annat sätt. Om du inte är helt emot sötningsmedel kan du dricka lite lightläsk eller liknande. Kanske kan du också äta lite uppskuren frukt istället för att halka dit på godis. Rysk yoghurt med bär är ett annat förslag. Nötter.

 

Många som halkar dit på sött när de är sjuka hamnar nog där för att det var så det var när de var små. Då var de vuxna extra snälla och man fick godis och kanske läsk.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Jag tror stenhårt på att inte belasta systemet i onödan när man är sjuk. Att dricka och få i sig salt är dock jätteviktigt och extra viktigt vid feber eftersom det torkar ut kroppen.

Nu är jag väldigt sällan sjuk men åkte i år på influensan, vilket är bra för nu är jag immun mot den virusstammen också!

Jag åt extremt lite (ett kokt ägg någon gång eller lite ost) när jag hade influensan men drack ordentligt. Jag gick ner ca 3 kilo men återhämtade mig väldigt väl och fort. Kilona kom så sakteliga tillbaka och jag kunde träna igen fullt ut 2 veckor efter sista feberdagen.

 

Jag kan inte se att kolhydrater är positivt vid någon typ av sjukdom annat än vid absoluta slutskedet av cancer när tumörerna totalt kapat kroppen. Jag tror mycket väl att både Syster och kareng kan ha rätt i sina teorier. Den ena utesluter inte den andra, snarare förstärks nog effekten. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Tack så jättemycket för de snabba svaren, och det varma välkomnandet!

Vatten, buljong, fet kolhydratsnål soppa, lite light-läsk, rysk yogurt med bär, några fruktbitar, något ägg eller en ostbit.

Detta får bli mitt first-aid-kit :)

Och (om jag fattade HelenaB rätt) kanske inte äta så mycket alls, när kroppen mår som sämst? Det är ju något som jag vet debatteras - ska man äta eller fasta (eller iaf äta mindre) när man har feber, vad mår kroppen bäst av? Jag har alltid varit en sådan som behåller matlusten, men jag har också "mantrat" i bakhuvudet att man ska få i sig energi... Det kanske är något man kan våga ompröva under febertopparna?

Än en gång tack!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...