Jump to content

Kroppen kan inte bryta ner spannmål och mjölk?


Pajjen
 Share

Recommended Posts

För en tid sedan fick jag råden av en kostrådgivare att undvika alla spannmål och alla mjölkprodukter då min kropp inte kan bryta ner vissa saker i dessa. Kostrådgivaren kunde också se på min kroppsbyggnad att det berodde på det här. Jag såg snabbt resultat både på vågen men också på hur jag mådde. Blev mycket piggare och slapp huvudvärk titt som tätt. Efter ca 6 veckor fick jag dock lägga till kesella, fetaost och keso till mina måltider. Men dessa innehåller ju mjölk?!

 

Hur hänger detta ihop tror du?

 

Jag har nu hamnat i någon form av idétorka vad gäller matlagning vilket gör att jag ibland "fuskar", och jag har då funderat på börja äta enligt LCHF för att ha tillgång till massor med spännande recept. Men så funderar jag på det här med mjölk. Det är mycket grädde och cremefraiche i de flesta recepten....

 

Jag känner mig lite villrådig helt enkelt...

Link to comment
Share on other sites

Du säger att enligt kostrådgivaren är det vissa saker i mjölk som du inte kan bryta ned. Vet du vilka saker?

Jag minns inte exakt vad det var - han pratade någon om enzymer (?)

Saken är den att jag mår inte dåligt som i dåligt, dåligt. Jag får inte ont i magen osv när jag äter eller dricker något med mjölk. Men jag blir väldigt slö, får "matkoma" och huvudvärk...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...