Gå till innehåll

Otroligt muntorr. Orolig för mina tänder.


Xtro

Recommended Posts

Hej,

 

Är snart inne på min 6:e vecka med strikt LCHF och är otroligt torr i munnen främst på nätterna. Vaknar 3-4 gånger per natt av att munnen är är snustorr, ligger också en äcklig beläggning över alla tänder. Går därför upp minst en gång per natt och borstar bort äcklet och dricker ett glas vatten.

 

Har aldrig varit torr i munnen, utan det har blivit så med LCHF.

 

Har läst att det ska vara övergångsbesvär men när går det över, är som sagt inne på min 6:e vecka i morgon måndag.

 

Dricker 2-2,5 liter vatten per dag och dricker inget vätskedrivande som kaffe. Går inte heller på medicin. Det enda jag tar är Möllers Tran Torskleverolja med Omega-3 samt multivitamintablett men det gjorde jag också innan jag började med LCHf så det kan inte vara orsaken.

 

Allt annat är bra. Viktnedgången fungerar, min mage som jag alltid hade problem med tidigare när jag käkade skräpmat och en massa kolhydrater är lugn och fin. Går på toaletten 3 dagar i veckan istället för 8-9 gånger.

 

Kan det vara Candida som svälter som ger denna symptom? Var ju sockerberoende tidigare. Kan ta längre än ett år att svälta Candida, tydligen. Ett år med denna muntorrhet kommer skada mina tänder.

 

Åsikter?

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan det vara så att du andas genom munnen när du sover, torkar ut munnen väldigt effektivt. Har samms problem de gånger jag är täppt i näsan. Läste om någon som tejpade för munnen så att hon blev tvungen andas genom näsan

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är inte så att du är täppt i näsan och därför andas genom munnen? Pollenallergi ? Då kan du testa nässpray.

 

Candidaspåret låter mycket intressant. Äter du probiotika - magbakterier? Det finns olika candida dödare man kan köpa typ dessa: [Det finns andra leverantörer och andra produkter ..] Probiotika kommer i kapslar, har man problem i munnen kan man öppna kapseln och blanda ut innehållet i lite ljummet vatten och skeda i sig och låta ligga länge i munhålan och gnugga/gurgla runt.

 

http://www.greatlife.se/halsoprodukter/fFormula-SF722-mot-Candida-undekansyra-undecy/

http://www.greatlife.se/halsoprodukter/dysbio-gi/

 

Probiotika:

http://www.greatlife.se/halsoprodukter/flora-200-14-seven-day-intensive/

 

Jag tycker att Neem fukar bra för min mage: http://www.iforma.se/sv/artiklar/ayurveda-neem-tandkram-100ml.html

http://www.iforma.se/sv/artiklar/neem-pulver-azadirachta-indica-2.html

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Oil-pulling lär vara nyttigt.  Gurgla runt någon olja t ex kokosolja eller sesamolja mellan tänderna, gärna 20 minuter, om du klarar så länge. Spotta ut i sophinken,  så det inte blir stopp i avloppet. Jag ,vet inte om det hjälper i ditt fall, men det kanske kan vara värt att testa.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

×
×
  • Skapa nytt...