Jump to content

16.8 eller 20.4


Recommended Posts

Finns det någon påtaglig fördel med att fasta 20.4 jämfört med 16.8? Om man äter 20.4 så äter man dagsbehovet under 4 timmar och fastar resten av tiden, vid 16.8 har man ett ätfönster på 8 timmar och 16 timmars fasta. Är någon av dem att föredra och i så fall varför?

Link to comment
Share on other sites

Slappnar jag av och låter kroppen bestämma blir det 16:8 till 19:5 varje dag  ;) har varit så sedan 2014-07-19...när jag började med LCHF.

Kan nämna att jag lever och har hälsan  :D

 

Rolle på Österlen

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Petra, enligt studier ska du som kvinna i fertil ålder vara försiktig med fasta då hormonresponsen verkar vara väldigt annorlunda för kvinnor. Bl a går inte insulinet ner på samma sätt som för män vilket innebär att vi inte har samma goda effekt på insulinresistens. Dessutom påverkas oestrogenproduktionen (minskar) och testosteronprod. (Ökar) Vilket innebär att menstruation kan upphöra och man har även sett att äggstockarna krymper! Detta pratas inte om alls, bara männens fantastiska effekt av fastan!

Tycker därför att du bör välja 16:8 som inte stressar våra kroppar så mkt. Tveksamt om effekten är lika negativ för obesa kvinnor och/eller menopausala kvinnor!

 

Någon som hört mer om detta? Resultaten nämns knappt alls, varken av forskarna själva och absolut inte i media!

Liksom vad gäller sjukdomar(t ex hjärt-kärlsjukdomar), referensvärden osv så glöms både kvinnor och äldre gärna bort och resultaten från unga män(ofta i i 20-årsåldren) får gälla för hela befolkningen!

 

Skulle ge mkt för mer forskning om fasta och kvinnor och hur hormonsvaren förändras vid långvarig fasta - även PF under längre tid....

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hittade den här när jag googlade. Som jag tolkar det handlar det om farorna med kaloribegränsning, samtidigt som någon form av fettfasta rekommenderas, då man ska äta fett till frukost.  Stämmer det? Mitt ätande är inte kaloribegränsat, bara tidsbegränsat. 

 

https://www.bulletproofexec.com/a-bad-combination-for-women-intermittent-fasting-and-paleo/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...