Jump to content

Resistent stärkelse i okokt ris?


Petra183
 Share

Recommended Posts

Att svälja 1 msk okokt ris är en huskur mot diarré. Någon som vet om okokt ris innehåller resistent stärkelse på samma sätt som t ex potatismjöl eller om man ska betrakta det som en kolhydratkälla. Ris kan vara lättare att ha med än potatismjöl om man t ex är på resande fot.

Link to comment
Share on other sites

Man ska inte kasta risgryn vid bröllop (mannagryn är bättre) just för att det sväller i magen på fåglar som tom kan avlida

 

Nu är ju du ingen fågel så den risken är nog minimal :lol: men är det inte ändå bättre att koka riset och sedan kyla av det

Då har ju faktiskt en tredjedel av kh verkligen omvandlats till äkta RS

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...