Jump to content

Köttet får på skallen igen


Anders A
 Share

Recommended Posts

Georg W says:
Svara  |  Citera

@ nizze:
En otroligt onyanserad och lögnaktig bild. Totalt utan insikt om verkligheten. En lögn som spridits av multinationella livsmedelsföretag för att öka konsumtionen av deras näringsfattiga globala skräpmat.

Bristande näringskunskap är det största hotet mot människans överlevnad. Om vi kräver naturenlig producerad mat så skulle dagligvaruhandeln få plats i en gammaldags kiosk. Det är även de stora köpladorna som är de riktiga bensinslukarna. Men grunden till denna diskussion är att vi plogar en större del av Jordens yta och därigenom frigör s.k. klimatgaser OCH odlar livsmedel och foder som producerar klimatgaser.

Hur mycket bensin motsvarar ett kg vildsvinskött?

Väl skrivet Georg. En klar och tydlig käftasmäll till skitsnackare.

Link to comment
Share on other sites

Allt har en alternativ kostnad, vilket SVT helt bortser ifrån. Vet någon här inne hur mycket vegetarisk och vegansk kosthållning skulle innebära i koldioxid utsläpp. Det är naturligtvis inte noll.

 

Jag tycker dessutom det är häpnadsväckande att SVT tillåts driva politisk opinionsbildning för en viss skatt. Lade ni märke till att inga alternativa åsikter fick komma till tals?

Link to comment
Share on other sites

Fy, jag såg skiten. Tur man inte betalar TV-licens! Den totalitära staten sluter sig sakta och steg för steg kring oss. Det sjuka är att kostdoktorn och vissa andra också förespråkar tvång, våld och hot dvs olika förslag på skatt för att få folka att äta på ett visst sätt!

 

http://www.svtplay.se/video/3032114/aktuellt/aktuellt-aktuellt-161

16 minuter in i programmet.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fullkomligt falsk eller korkad jämförelse med bensin. Bensinen har sina största utsläpp framför sig när den inhandlas av konsument, alltså rimligt med hög skatt på varan.

Köttets miljöpåverkan är redan inbakad i produkten och miljöskatten kan inte gärna vara noll, åtminstone inte på svenskt kött, miljöskatt på diesel och el är betald, förhoppningsvis är det miljöskatt på konstgödsel också.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...