Jump to content

Dokumentär, om orsaker till hjärtsjukdom, på kunskapskanalen


joakimg

Recommended Posts

Intressant dokumentär, men den stämmer inte riktigt med en LCHF:ares teorier va?

Skulle vara kul att se era och docs reaktioner kring detta.

 

"Människor världen över drabbas av sjukdomar i hjärtat, ett av våra mest livsviktiga organ. Men varför drabbas vi av hjärtsjukdomar? Hur påverkas vi av att äta kött och hur är våra benmuskler kopplade till ett sunt hjärta? Vi får här lära oss om hjärtsjukdomars ursprung och hur vi kan förebygga och bota sådana."

 

Kan ses på nätet: http://urplay.se/Produkter/185810-Vara-sjukdomars-historia-Hjartsjukdomar

Link to comment
Share on other sites

Tänk vad bias kan ställa till med släppt fri i sådana här sammanhang!

Här bortser man helt från att kolesterol inte orsakar inflammation. Man låter påskina att ju mer man äter (oavsett livsmedel) desto mer fett kommer ut i blodet, men inte ett ord om att levern själv reglerar mängden genom sin produktion. Detta trots att man har konstaterat sjukdomsantalen ökade i takt med jordbrukets frammarsch. Det är nästan tragikomiskt att man, när man i filmen säger att ohälsan kom i samband med ständig tillgång på mat, visar en man som silar spannmål i händerna ur en stor säck.... Sedan går man vidare med påståendet om att vi idag äter för mycket och visar då samtidigt några som sitter och äter stora köttstycken. Vinkling någon?? Vem har beställt denna "dokumentär"?

Jag tror inte heller att svält är bra för gravida på något sätt, men tittar man på inslaget från Japan så var det man sett negativa effekter av bantande gravida. Vad är den konventionella metoden att banta? Jo att dra ner på fett och totala kalorierna men behålla sockret... Kan möjligen fett vara viktigt för upptaget av vitaminer mm och därmed utvecklingen av fostret?

 

Jag ger dem kredit för att de faktisk i filmen är noga med att framhålla att de tror att det är på så det fungerar. Tyvärr är detta den vanliga blandningen av korrekt forskning och diverse antaganden baserat på felaktiga föreställningar. Om man har som världsbild att jorden är platt och solsystemets mittpunkt så blir slutsatserna därefter.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...