Jump to content

förvara smör utan kylskåp?


tomha
 Share

Recommended Posts

Min mormor förvarar öppnade smörpaket i skafferiet, där smöret håller sig bra tills det är slut. Eller åtminstone vet jag att hon gjorde det förut, nu är åtgången mindre och jag vet inte om hon sätter dit hela smörpaketet på en gång numera, eller kanske mindre mängd åt gången. För i kylen blir det ju så hårt. :)

 

Men förvara i tät behållare och checka in smöret. Fort räknas det som "halvflytande" av någon nitisk kontrollant och nekas att följa med i handbagaget.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hej! Förvara smöret i en keramikskål, tillräckligt stor så hela 250gr paketet ryms mer än väl, häll över kallt vatten så hela smöret täcks. Smöret hålls nu i rätt temperatur, ej för rinnigt och ej för hårt.Bara helt perfekt! Byt vatten varje dag, dessutom inga bakterier och annat smuts. Så gjorde man t.ex. i Frankrike förrän kylskåpen kom.Du tar ditt smör som vanligt på smörkniven fast vattnet omsluter det.Prova!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

OT:

Har funderat på varför bara margarin (rysning) finns i kiloförpackning...

Jag antar att margarin fortfarande säljer bra och kilopaketen används förmodligen vid storbaken.

 

Fast även smör finns faktiskt i kiloförpackning i de större affärerna. Jag brukar köpa dem på COOP forum.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...