Jump to content

stoscha

Recommended Posts

Det var jättelänge sedan jag tappade kontrollen så här totalt. Jag har tyckt att jag har rätt OK flyt på det hela. Jag är ingen fanatiker, jag vet att jag överlever potatissallad när det är familjekalas, sushi tillsammans med dottern, till och med nån pizza per år, och nästan varje helg äter jag en liten kaka tillsammans med min 88-åriga mamma. Hon blir så ledsen om hon inte får bjuda på nåt. Hon har blivit en riktig godisråtta efter att ha levt hela livet utan socker och fett. Och det unnar jag henne de sista åren.

 

För en vecka sedan skulle vi hjälpa en kompis att flytta... 20 mil, så det blev verkligen en heldag! Hon var så bekymrad över vad hon skulle bjuda på eftersom det var både vegetarianer och ellsehåeffare och allt nedpackat. Jag erbjöd mej att vi kunde ha en "fuskdag" så hon skulle kunna köpa pizza åt oss alla eller nåt.

Hon tog mej på orden! Det enda som var nästan ätbart den dagen var 2 varmkorvar (med bröd), resten var frukt, godis, mackor, bullar... och jag som inte hade ätit frukost ens eftersom vi skulle få korv. För att vi skulle komma hem nångång såg jag till att jag bar min beskärda del och lite till av flyttlasset, så jag var hungrig. Det slank ner både banan, korvbröd, ostfrallor, nektariner och en glass.

 

Sedan dess har jag varit konstant hungrig! Jag har prövat att dricka massor med te och vatten, äta grönsaker, vräkt i mej riktig mat i 3 portioner, men enda gången jag inte håller på att svälta ihjäl är när jag tar en macka (jag skippade kakan med mamma och tog en macka i stället). Nu har jag gjort gazpacho med massor med chili och en tsatsiki med vitlök så jag kommer att osa flera veckor efteråt och ska försöka "bränna bort" känslan.

I morgon är det andra flyttlasset. Jag har erbjudit mej att göra en grekisk ostpaj som vi kan äta kall allihop (hackade allt som finns i en grekisk sallad och hällde massor med ägg, grädde och riven ost ovanpå.) Jag tål definitivt inga riktiga fuskdagar för då hoppar min missbrukshjärna igång på alla cylindrar.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Jag tycker du tar upp en viktig fråga som aldrig får komma fram i den allmänna debatten! Hur "samma livsmedel" driver hunger olika hos olika personer  och är individuellt.

 

Själv kan jag ha problem med för mycket grönsaker, även om jag har en fet sås till. Älskar gazpacho men jag blir hungrig av den rätten. Fasar för den dagen jag eventuellt kommer under samhällets "vård" :o. Protein varje måltid är viktig för långvarig mättnad (jo och fettet förstås). 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Bröd och ost är "livsfarligt" - inget nytt och unikt med det men jobbigare är att ungsstekt lax, eller förresten lax i alla former... kan få mig helt ur balans. Synd att jag måste vara så på "min vakt" eftersom laxen är så himla bra mat i denna livsstil.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...