Jump to content

Giftiga linfrön


Petra183
 Share

Recommended Posts

Linfrön uppges vara giftiga och ska främst användas som laxermedel. Rekommenderad mängd per dag är 1-2 msk. Enligt en del sidor ska krossade linfrön undvikas. Upphettas linfrön till 175-250 grader, så försvinner en del av de giftiga ämnena, så linfrön kan t ex användas när man bakar. Jag har bl a ett LCHF-recept på köttfärslimpa där man blandar köttfärsen med linfrön och en linfröwrap, som man gör i mikrovågsugnen. Inget för mig att tro att en köttfärslimpa får en innertemperatur på 175 grader och hur varmt det blir i mikron har jag ingen aning om. I båda recepten används krossade linfrön. 

Går det att göra linfrön och krossade linfrön ofarliga eller mindre giftiga och i så fall hur, eller ska jag leta rätt på andra recept?

 

Lite mer om linfrön och dess giftighet. 

 

http://www.recepten.se/blogg/post/krossat_linfroe/309

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...