Jump to content

Nyponsoppa alltid fel?


smarkebo
 Share

Recommended Posts

Jag har läst på en förpackning Ekströms osötad pulvernyponsoppa. Det står att det finns 3,5 g kolhydrater per 100g. Men bland ingredienserna står det först förtjockningsmedel (modifierad stärkelse och guarkärnmjöl) Sedan innehåller den svart vinbär och äpplen också. Men det som stod först tyckte jag inte lät så trevligt. Hur är det egentligen med denna produkt? Dör jag om jag äter den? ;-)

Link to comment
Share on other sites

Hittade följande recept som borde kunna fungera med LCHF:

 

Häll 2 dl kallt vatten i en kastrull och vispa ner 1 msk nyponskalsmjöl och lite vaniljpulver. Koka upp och häll i en rejäl skvätt grädde.

 

Eller denna:

 

6 dl vatten
1/2 dl nyponskalsmjöl
2 msk Sukrin
1/2 krm fiberhusk

Gör så här
Koka upp vatten och vispa ner nyponskalsmjölet och sukrin. Smaka av så du får det så sött du själv vill ha. Red eventuellt med 1/2 krm (ytterst lite) fiberhusk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...