Märta Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Min fundering är hur kroppen påverkas av en måltid med både mycket kolhydrater och mycket fett, och om det blir mer skadligt för kroppen än en måltid med mycket kolhydrater och lite fett. Frågan har ställts till mig många gånger av personer som funderar på att börja med LCHF men inte vill stå över pasta någon gång ibland, och är då oroliga att kolhydraterna tillsammans med fettet skall bli en väldigt dålig kombination för kroppen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobinEH Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Fettet kommer med störst sannolikhet att lagras in som kroppsfett medan kolhydraterna lagras som glykogen samt används som energi. När kolhydraterna har förbrukats så kommer kroppens fettoxidation att öka och det inlagrade fettet från måltiden kommer att förbrukas. Äter man dock mer energi än man förbrukar så kommer inlagringen av fett vara större än förbrukningen. Att kolhydraterna skulle omvandlas till fett och det dietära fettet skulle användas som primär energi låter osannolikt. Detta pga. att de novo lipogenesis i sig kräver mer energi än vad inlagringen av det dietära fettet gör. Problem uppstår när personer intar mer energi än de förbrukar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.