Gå till innehåll

Recommended Posts

Det finns många exempel på personer med olika neurologiska sjukdomar (t.ex. Alzheimer och andra demensjukdomar) som blivit hjälpta av dagliga doser av kokosfett/olja - både med eller utan low carb.

 

Någon som vet hur det är med den speciella hjärntrötthet som kan dröja sig kvar länge efter även en ganska liten stroke? En mig närstående person lider av detta ännu ett år efter en stroke, fast andra symptom som var där i början gått tillbaka (tal, motorik). Hen äter normalkost vilket inte verkar så lätt att ändra på, men jag tänker att tillskott av kokosfett skulle kunna hjälpa.

 

För att kunna föreslå det med lite mer pondus vore jag tacksam för tips om framgångshistorier eller varför inte någon studie, om det finns någon  :) .

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns flera team runt om i världen som testar ketoner som terapi vid stroke och andra trauman mot huvudet

Det blir ofta väldigt bra resultat också :)

 

Orsaken till att det fungerar är att hjärnan efter ett trauma ofta får svårt att syresätta sig fullt ut och driver man hjärnan mer

på ketoner än glukos så minskar behovet av syre och patienten läker och kommer igen mycket snabbare

 

http://www.ddw-online.com/winter-2001/p148589-metabolism-provides-alternative-door-to-stroke-therapy.html

 

En annan forskare som kommit till liknande slutsatser är Dominic Dagostino som studerat hur ketoner kan ha militär tillämpning

Dykare som äter ketogent visar sig ha stor motståndskraft mot dykarsjuka

Antagligen samma funktion även här att syre riskerar bli toxiskt vid glukosdrift och pressade lägen för kroppen att processa syre

 

http://www.bengreenfieldfitness.com/2013/10/deep-dive-ketosis-navy-seals-extreme-athletes-busy-executives-can-enhance-physical-mental-performance-secret-weapon-ketone-fuel/

 

Dagostino studerar nu ketoner som vapen mot cancer trauman och stroke..

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Intressant Dufva!

 

När jag åt fårhjärna för första gången i förrgår så googlade jag runt och någonstans skrevs det att intag av hjärna kan hjälpa efter hjärnrelaterat trauma. Det hjälpte bl a till att få tillbaka normal rörelse- och koordination, om jag minns rätt. Hjärna är rikt på DHA och CLA, och har en del magnesium. Kanske är det som gört'?

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Förutom kokosolja så har Q10 och DHA funkat på mig. När jag hade som mest hjärntrötthet så märktes det direkt om jag inte tog mina tillskott. Plus näringstät mat.

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För mig har tröttheten sakta avtagit, eller om jag bara vant mig. Fick min (mindre) stroke 2010 och har en del "bedövningskänslor" kvar i fingrarna. Jag får också den där tröttheten om jag får för mycket att hantera eller stressar upp mig. Har lärt mig "stanna upp" vid dessa tillfällen och ta fler pauser i tillvaron. Använder kokosolja i matlagningen, har ingen aning om vad det blir per dag eller om det gör någon nytta.

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...