Jump to content

...


Fettso

Recommended Posts

Det kan ta lång tid att gå ned i vikt. Det är mkt som kan spela roll, inte bara kalorierna. Är man stressad, har misshandlat kroppen tidigare kan det ta tid att få igång viktnedgången. Och som många här brukar påpeka. LCHF är livstil mer än en quick-fix. Ge det tid!

För att få igång magen, drick mycket vatten, och jag har läst lite om vagus-nerven som har med tarmrörelserna att göra. Man kan djupandas och gurgla vatten för att stimulera nerven. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag har misshandlat min kropp i snart 20 år så nu är man ett fettso som säkerligen är insulinresistent.

 

Och du fortsätter misshandla den...  :( 

Jag förstår verkligen din önskan att bli smal och fin men om du inte fixat det de 20år du misshandlat din kropp, hur ska du då kunna lyckas med fortsatt misshandel? Min gissning är att även om du går ner 800g/vecka nu så hamnar du snart på en platå och slutar gå ner, och vad gör du då? De flesta drabbas av en platå förr eller senare. Kanske blir bröllopskläderna lika fina på 50-55kg kropp?

Vad magen beträffar tror jag att du har för lite massa att processa eftersom du äter så lite. Rörelse brukar vara bra för peristaltiken, och kanske ska du lägga på en större mängd vattenlösliga fibrer (grönsaker) även om de höjer ditt kolhydratintag. 

Lycka till med din resa. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Magnesiumoxid motverkar förstoppning,men jag vet inte om det hjälper i ditt fall. Magnesiumoxid finns i billiga magnesiumtabletter, typ Ledins, samt vissa av apotekets magnesiumtillskott. Vill man ha magnesium som kosttillskott, så är det bättre att välja de sorter som slutar på -at, t ex magnesiumcitrat, då dessa tas upp bättre av kroppen.

Har du funderat på resistent stärkelse? Ta 1 tsk potatismjöl och rör ut i kallt vatten och drick. Öka vid behov. Resistent stärkelse tas inte upp av kroppen utan blir mat åt tjocktarmbakterier. Jag vet inte om det hjälper i ditt fall.

Link to comment
Share on other sites

Du äter alldeles för lite. Du pratar också om skillnader i gram på olika mängder kalorier. Det håller inte riktigt. Vikten kan variera 1-2 kg per dag beroende på olika faktorer.

 

Hur trevligt det än vore att nå ett visst mål så måste du acceptera att det kan ta tid. Du säger att du misshandlat din kropp länge, då kan det ta lång tid innan den kommer i balans igen.

 

Sen är LCHF normalt ingen kaloriräkningskost. Utom i undantagsfall för vissa med matstörningsproblem.

 

Oavsett så är 800kcal om dagen svält och absolut inte bra för din kropp.

 

Nu säger du inte hur gammal du är, man eller kvinna. Tjejer över 40 kan ha svårare att gå ned i vikt än killar.

 

Jag skulle rekommendera dig att testa 16:8, dvs ät 2 måltider under 8 timmar, förslagsvis lunch och middag, öka på med lite mer grönsaker för magens skull, drick ordentligt och promenera kanske lite extra.

 

Förutsätter att du läst detta:

 

http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/svart-ga-ner-i-vikt

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...