Jump to content

Behöver stora mängder salt för att må bra, normalt?


Recommended Posts

Vi pratar inte om någon halv tesked här... utan att mäta, i alla fall två teskedar om dagen eller mer. Hade hög puls & illamående för en stund sedan och svepte ett glas med MYCKET salt och mår nu bättre.

Är detta temporära omställningsbesvär? För dom dära 5 g per dag det pratas om verkar inte gälla mig om jag ska käka LCHF... behöver massor :huh:

Link to comment
Share on other sites

Kan vara omställningsbesvär.Jag har alltid saltat mycket på maten,men numera har jag minskat mängden.När jag känner behov av salt så tar jag en halv tesked sallt i munnen och låter saliven lösa upp saltet och sväljer med en mun vatten.Detta upprepas vid behov några ggr dagligen.Numera händer det aldrig.

Link to comment
Share on other sites

Använder Urtekram oraffinerat Atlanthavssalt, Urtekram havssalt innehåller inga tillsatsämnen och bibehåller alla de mineraler (bl.a. magnesium, kalcium och kalium) och spårämnen som finns i havsvattnet.

 

Rolle på Österlen

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag saltar med havssalt och tror att systemet funkar som så att så länge det inte smakar fööör salt så är det ok, kroppen reglerar intaget med smaksignaler (tror jag). Det blir också mycket magnesium varje dag, det fungerar som smärtlindrare för mig som ofta har ont i muskler - en tablett och smärtan är borta 3 -5 timmar så får jag ta en till.

 

Vi behöver ett ständigt tillskott av mineraler och salt är en bra källa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I övergången kan man behöva rejäla tillskott av salt. Förklaringen är att njurarna inledningsvis får signaler om att utsöndra mer salt. Finns en fysiologisk förklaring till denna respons som jag inte är är kunnig nog att ge. Det gör att man drabbas av "Atkins flu" dvs influensa liknande symptom som huvudvärk, illamående, yrsel mm. Dricker man buljong eller tar salt som du så försvinner oftast dessa symptom. 

Sen ska man veta att de rekommendationerna om 5 gr salt om dag som Livsmedelsverket ger inte är särskilt väl underbyggda. I klass med råden om mättat fett ungefär. 5 gr är att betrakta som ett minimum för att inte få livshotande problem av saltbrist en vanlig dag. Är det varmt, eller du svettas mycket p g a träning mm så behövs det mer bara för att inte kollapsa.

 

När kroppen har anpassat sig till kosten så behöver man normalt inte kompensera längre då räcker det med att man saltar i maten.

Kanske ta lite extra om det är riktigt varmt.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...