Niclas-E Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Nu har jag kokat benbuljong och står här med en massa buljong och en hög märgben. Är det någon som kan svara på om benen är förbrukade, eller om det går att koka mer buljong på dem. Jag använde ungefär 2kg ben och 5l vatten. Tack för hjälpen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birgitta Höglund Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Har du kokat dem länge och tagit vara på märgen i benen, så är nog det bästa att ge dem till nån hund i din närhet, då blir den glad också Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gladan Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Nej, inte ge hund kokta ben! De kan flisa sig och bli riktig vassa saker..inte bra för tarmarna! Hundar ska ha råa ben, inget annat. Kasta benen! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niclas-E Posted August 2, 2015 Author Share Posted August 2, 2015 De är kokade i 20 timmar. Är det länge? Ska jag skrapa ur märgen, och spara den? Vad anväder man den till? Vi har inga hundar kvar, så det löser sig av sig självt ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Ät märgen 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Skrapa ur märgen och låt den följa med buljongen! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birgitta Höglund Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Aha, våra hundar hemma fick alltid kokta älgben att gnaga på... Märgen blir god att blanda i en köttgryta När jag jobbade på restaurang så fick grytan koka 2 dagar från tidig morgon till sen kväll, men 20 timmar blir bra Här mitt recept från Långkok för LCHF och Paleo, där har jag bara 8 timmars kokning, men gott blir det ändå: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/11/06/kalvfond-och-nyheter-om-mina-kokbockers-vag-till-usa/ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotte Posted August 3, 2015 Share Posted August 3, 2015 Enligt vissa (bl. a. "Perfekt health blog) går det utmärkt att koka om benen tills de faller sönder. Ny näring vid varje kok! Använd helst en slow-cooker och koka gärna 20-24 tim/gång! Nya grönsaker, 1 msk äppelcidervinäger i varje kok! Krydda efteråt när du vet vad du ska använda buljongen till. Märgen behöver du inte skrapa ut vid så lång kokning. Den smälter ut i buljongen på egen hand! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nokenok Posted August 3, 2015 Share Posted August 3, 2015 Enligt vissa (bl. a. "Perfekt health blog) går det utmärkt att koka om benen tills de faller sönder. Ny näring vid varje kok! Använd helst en slow-cooker och koka gärna 20-24 tim/gång! Nya grönsaker, 1 msk äppelcidervinäger i varje kok! Krydda efteråt när du vet vad du ska använda buljongen till. Märgen behöver du inte skrapa ut vid så lång kokning. Den smälter ut i buljongen på egen hand! Nu har jag kokat benbuljong och står här med en massa buljong och en hög märgben. Är det någon som kan svara på om benen är förbrukade, eller om det går att koka mer buljong på dem. Jag använde ungefär 2kg ben och 5l vatten. Tack för hjälpen. Jag anser att märgben är en delikatess, förutom att de antagligen är bland det bästa vi människor kan äta. När jag kokar buljong på älgben så specialbehandlar jag märgbenen. Antingen tar jag av dem och kör dem separat i ugnen. Eller annars lyfter jag ur dem från koket när de är klara. I bägge fallen skrapas märgen ut med smal sked och ätes med salt. Krämigt och gott, smälter i munnen. Oftast blir detta en förrätt. Mmmmmm.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.