Ingvar.nilsson Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Jag formligen älskar mögelost och fikonmarmelad. På grund av sockret så funkar ju inte fikon och jag vet inte riktigt vad jag skall använda som substitut. Är det någon som har några tips? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Beror på hur strikt du vill vara... Jag har köpt balsamvinäger dadlar eller fikon på Oil&Vinegar. Funkar jättebra att doppa ost i. Färska fikon? Paprika? Gurka? Champinjonhattar? Om jag festar till riktigt ordentligt köper jag ett fåtal medjooldadlar. De är inte riktigt lika söta som vanliga dadlar. Att värma sådana med grönmögelost är fantastiskt gott. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majabella Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Jag serverar valnötter till osten. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Vin? 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekofilosophie Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Lägg den på en hårdare ost 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Kanske med riktigt lite fikonmarmelad till osten? ... typ mät upp 3-4 gram totalt och se hur långt det räcker och om det ger den smakupplevelse du vill ha... har man problem med sockertrollet så är det dock inget bra alternativ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 På en bit mögelost lägger jag gärna smör, en hopvikt skiva kokt saltrulle, och toppar med valnöt. Funkade bra igår som substitut när jag märkte att grytan på tupphjärta behövde nån timme till på spisen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Cirka 60% av ett fikon är kolhydrater. Ett ganska stort torkat fikon väger cirka 15 gram. Ett fikon innehåller då cirka 9 gram kolhydrater. Så visst kan man äta något fikon tillsammans med mögelost om man vill det någon gång om man vill och inte triggas för mycket. Vet inte vad marmelad innehåller men har svårt att tänka att den dessutom skulle innehålla tillsatt socker då fikon är så söta i sig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Torkade aprikoser som man kan blötlägga en stund och hacka i småbitar. Färska päron är också gott till ädelost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Torkade aprikoser som man kan blötlägga en stund och hacka i småbitar. Färska päron är också gott till ädelost. Det är ju inte LCHF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.