Jump to content

LCHF-Behåring


tjenahej

Recommended Posts

Jag är en 16-årig tjej som har ett jobbigt problem. Jag har nämligen så mycket hår på min kropp! :


-Fullt med hår på benen, svarta långa stårn Även fullt på låren+rumpa. Massa långa hår på armarna. "könshåret går långt ner på låren. även mörk "raggarsträng". I ansiktet så har jag mörka fjun som "mustach", har också mörka hårstrån under hakan. Mycket polisonger. Dessutom har jag börjat få mörka fjun mellan brösten...


Det funkar inte att raka benen eller bikinlinjen, bli bara svart stubb och massa fulla svarta prickar. Raggarsträngen lika så.  Jag får noppra så jag blir tokig!!


Detta är verkligen så jobbigt! Mår så dåligt över detta, kan inte gå runt i sommarkläder bland folk..Vill helst slippa byta om bland folk osv.


Har googlat runt och läst om PCOS och börjar nästan misstänka att jag har detta.. Min mens är dock bra, har haft den 1år och den har aldrig krånglat, endast en gång, då den hoppade över en månad.


För förutom mycket kroppsbehåring så har jag  tunt, fett huvudhår, fet hy, otroligt sockersug och Perioral dermatit(acne brukar va symtom för PCOS).


Vet att många bara kommer säga "det är ju puberteten kära du". Jag vet att mkt av detta händer i puberteten. Men jag anser att detta är mer än så..


Så till frågan: Tror ni LCHF skulle kunna hjälpa mig att linda symptomen? Har ju som sagt ett otroligt sockersug och äter för mkt av sånt. Har läst  någonstans att LCHF kan hjälpa till att få en bättre "hormonbalans". Alltså, tror ni min behåring skulle kunna minska?


Det värsta som skulle kunna hända är att håret börjar växa ännu mer i ansiktet...


Tacksam för svar


Link to comment
Share on other sites

Hej, jag hoppas verkligen att någon av de mer kunniga här svarar dej. Tills dess får du hålla tillgodo med en lekmans uppfattning.

Lchf kan hjälpa mot sockersug.

Lchf kan förbättra hormonbalans.

Du är ung och behöver ha med dej dina föräldrar i det du gör.

Ta även hjälp av en barnmorska eller ungdomsmottagning. De hjälper dej inte med kosten men de kan Hjälpa till på andra sätt.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Du ska absolut ta hjälp av någon inom sjukvården. Börja med att berätta för dina föräldrar och be dem hjälpa dig att gå vidare. Om ni har en skolsyster och en skolläkare på skolan kan du börja där eller be en förälder boka tid på vårdcentralen. De kan sedan remittera dig till någon specialist. Där kan de sedan undersöka om det är något hormonellt eller kanske något genetiskt. Ni ska inte ge er innan du får en förklaring och hjälp. Oönskad behåring är det många som lider av i olika hög grad så det är inget att skämmas för.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...