Mandelsmör Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Hej Jag är ytterst känslig för kolhydrater och jag måste tyvärr köra mejeri och nötfri lchf för att inte falla tillbaka i beroende. Jag har uteslutit alla mejerier då jag inte vågar experimentera. Jag funderar på att tillsätta smör till stekning då det underlättar och smakar gott. Många argumenterar att smör är OK när man kör mejerifritt och jag förstår inte riktigt varför. Är det en ursäkt för folk att "fuska"eller är det en allmän sanning att smör inte triggar? Vänligen berätta om era erfarenheter kring detta! MVH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Jag kan inte svara på din fråga men vi använder ghee, det är 100 % fett. http://www.arlafoodservice.se/produkter/Smor--Matfett/Svenskt-Smor-fran-Arla/Svenskt-Smor-fran-Arla-Osaltat-Koncentrerat-fetthalt-100_1800_g/ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Vad som triggar är individuellt. Det finns förmodligen de som kan triggas av smör också och överäter det. Läser du på smörpaketet så innehåller smör 80-82 % fett beroende på märke. Smälter man om det till ghee så för man ett renare smörfett. Stek i ghee eller kokosfett om du känner dig osäker på om du tål smör eller inte. Recept på hur man gör ghee finns på nätet om du googlar. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Hej Jag är ytterst känslig för kolhydrater och jag måste tyvärr köra mejeri och nötfri lchf för att inte falla tillbaka i beroende. Jag har uteslutit alla mejerier då jag inte vågar experimentera. Jag funderar på att tillsätta smör till stekning då det underlättar och smakar gott. Många argumenterar att smör är OK när man kör mejerifritt och jag förstår inte riktigt varför. Är det en ursäkt för folk att "fuska"eller är det en allmän sanning att smör inte triggar? Vänligen berätta om era erfarenheter kring detta! MVH Smör innehåller väldigt lite kasein (mjölkprotein) och även lite laktos, och fungerar därför för många. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerkers Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Du kan också köpa Arlas koncentrerat smör ( smörolja ), säljs i 1,8 kg hinkar, används till matlagning och smörsåser. Den har lång hållbarhet 6 mån i kyl. Den brukar inte finnas i sortimentet, men det brukar inte vara nåt problem för butiken att ta hem. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Du kan också köpa Arlas koncentrerat smör ( smörolja ), säljs i 1,8 kg hinkar, används till matlagning och smörsåser. Den har lång hållbarhet 6 mån i kyl. Den brukar inte finnas i sortimentet, men det brukar inte vara nåt problem för butiken att ta hem. Finns det någon ekologisk variant på koncentrerat smör? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandelsmör Posted August 8, 2015 Author Share Posted August 8, 2015 Tack för svaren, det lutar nog åt att prova smöroljan. Jag hade inte en aning om att det existerade men där ser man Smakar det även som vanligt smör? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerkers Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Tack för svaren, det lutar nog åt att prova smöroljan. Jag hade inte en aning om att det existerade men där ser man Smakar det även som vanligt smör? Nej det är inte gott att äta, bara till matlagning och smörsåser, kostar ca 170 kr. Jag har en bytta i skafferiet resten i kylskåpet det blir väldigt hårt i kylen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerkers Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Finns det någon ekologisk variant på koncentrerat smör? Vet inte, men tror inte det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Ghee går att göra själv genom att koka smör på låg värme. Då kan man sila bort de resterande mjölkprotein som finns kvar. Men den lilla mängd mjölkprotein kommer nog inte att trigga sötsug, utan är mer ett problem om man är allergisk eller lider av autoimmun sjukdom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Välj osaltat smör om du gör ghee. Det ger bättre resultat, än saltat smör. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rickard Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Fett som ersätter smör – Mejerifri Keto http://martinajohansson.se/fett-som-ersatter-smor-mejerifri-keto/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.