Jump to content

LCHF efter hjärtinfarkt?


EBD

Recommended Posts

Jag äter enligt LCHF sedan 2 år tillbaka och mår jättebra av detta. Min fråga gäller min make. Han fick en hjärtinfarkt för 1,5 år sedan. Det visade sig att han har en stark ärftlig disposition för höga blodfetter. Tre månader efter infarkten blev han bypassopererad. De bytte ut tre kärl. Idag är han återställd och arbetar som förut. Han är normalviktig och motionerar regelbundet. Alla läkare han varit i kontakt säger att de är förvirrade i kostdebatten och vågar inte rekommendera honom annan kost än fettsnål. Han äter numera både blodtrycksänkande (som skydd för hjärtat) och kolesterolsänkande medicin. Läser i både tidningar och på din hemsida att man ska undvika statiner. Hur ska vi ställa oss till all information och rekommendation från läkare, tidningar och hemsidor???

Link to comment
Share on other sites

Altså.. det finns ett fåtal som är känsliga för fett.. och kan få problem med detta.. men det handlar om delar av procent av befolkningen!

 

Men har man ärftligt högt kolesterol så har man det hela livet.. även som ung.. får man det senare.. oftast i medelåldern dår är det mer troligt Metabolt syndrom!

 

Det är rätt lätt att kolla själv om man har FH.. för då har ens föräldrar det oxå.. och har de den allvarligaste formen så dör de i 40årsåldern!

 

 Man kan ha ärvda anlag för metabolt syndrom oxå.. man kan även där kika på sina föräldrar!

 

Och Statiner ger en lägre risk för återfall om man redan har haft en hjärtkärlhändelse!

 

Det du kan tänka på när han äter Statiner, så nedreglerar det produktionen av Mevalonsyra, som är en föregångare till kolesterol, men även annat som Q10 och Testosteron.. och lite annat smått och gott!

 

Q10 finns att köpa i hälsokosten.. och det gäller likadant där som med D-vitamin.. köp av något stort välrenomerat märke för största möjliga chans att innehållet stämmer!

 

Håll även koll på hans manlighet, dvs inte i första hand erektil förmåga utan personlighetsförändringar som håglöshet och liknande.. då kan det var läge att ta Testosteronprov.

 

Är det lågt finns det salvor man stryker på låren så tas det upp via huden!

 

Altså hans medecinering är helt enligt läkarhandboken.. man chansar inte med sådant!

 

Hur man går vidare är en helt annan sak däremot.. det blir att gnugga nötterna och fundera på vad han lider av egentligen!

 

L-E Litsfeldt.. fick diabetes och följde råden och åt sig till en hjärtinfarkt innan han kom på andra tankar. och gjorde tvärt om!

 

http://litsfeldt.se/ 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...