Jump to content

Kräftor och tillbehör!


DavidS
 Share

Recommended Posts

Mums vad gott! Vad för ost använder du? Västerbotten? Smaskigt med vitlök men tar det inte över för mycket av ostsmaken? :)http://www.vinochmatguiden.se/artikel/monika-osterheim/vin-matguidens-goda-ratter-till-kraftkalasethär hittade jag några bra recept, verkar vara en del lchf. Man kanske ska göra en liten kräftsoppa på skalen? Funkar det med alla kräftor?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag brukar göra Anna Halléns västerbottenpaj - alla typer av ätare brukar gilla den. Recept: 1 stor gul lök, 1 - 2 msk smör, 4 äggulor, 4 dl grädde, 300 gram riven västerbottenost, salt, peppar, muskot. Fräs den skivade löken i smör och lägg i botten av en pajform, fördela den rivna osten över löken,vispa ihop grädde, äggulor, salt och kryddor och häll över osten. In i ugnen på 200 grader i 35 minuter.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Och om man byter ut (en del av?) zucchinin mot finrivna morötter, så får brödet en kräftliknande färg också. En klick tomatpuré eller paprikapulver i smeten borde bättra på färgen ytterligare. Det borde bli goda bröd. Dillfrön i smeten, skulle nog inte bli helt fel heller... Ska nog testa det! Om det går att forma den smeten så att bröden blir kräftformade, vet jag inte riktigt... Men du kanske har en form till det, Stoscha?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nej jag körde på fri hand. En bulle till kroppen och en halv bulle var till klorna och sen en lite grej till stjärem och ögonen. Möjligt att man får pensla eller pudra litet för att få klorna att bli särade. Med mjöldeg var jag tvungen att pensla för att få ögonen att fästa men det lär ju inte behövas nu. Man kanske skulle kunna sticka in solrosfrön eller nåt i stället

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...