DavidS Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 Nu är det ju dags för en kräfttråd tycker jag, vad har ni för fantastiska recept på tillbehör? Och vilka kräftor är bäst i år? Ser fram emot att höra lite smaskiga tips. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 Jag har alltid gjort en ostpaj, redan före jag började med LCHF. Bitar av en kraftigt smakande ost läggs i ugnsfast form med vitlök och paprikapulver och så en äggstanning av grädde ovanpå. gudomlig! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidS Posted August 10, 2015 Author Share Posted August 10, 2015 Mums vad gott! Vad för ost använder du? Västerbotten? Smaskigt med vitlök men tar det inte över för mycket av ostsmaken? http://www.vinochmatguiden.se/artikel/monika-osterheim/vin-matguidens-goda-ratter-till-kraftkalasethär hittade jag några bra recept, verkar vara en del lchf. Man kanske ska göra en liten kräftsoppa på skalen? Funkar det med alla kräftor? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majabella Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 Jag gjorde krondillsmajonnäs till kräftorna från Vättern igår, mixade ner tre kronor i majonnäsbasen före jag tillsatte oljan. Lånad idé. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Jag brukar göra Anna Halléns västerbottenpaj - alla typer av ätare brukar gilla den. Recept: 1 stor gul lök, 1 - 2 msk smör, 4 äggulor, 4 dl grädde, 300 gram riven västerbottenost, salt, peppar, muskot. Fräs den skivade löken i smör och lägg i botten av en pajform, fördela den rivna osten över löken,vispa ihop grädde, äggulor, salt och kryddor och häll över osten. In i ugnen på 200 grader i 35 minuter. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidS Posted August 11, 2015 Author Share Posted August 11, 2015 Mums! Tack för bra tips, ska skriva upp dem på listan =) På lördag blir det kräftis! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Dippa kräftstjärtar i aioli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klaran Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Har ni något tips på bra bröd som man kan baka till kräftorna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Du kan göra Jills frallor, men istället för bullar platta ut dem på plåten så de blir som tunna tekakor. Hoppa över vallmofröna. http://www.jillsmat.se/recipe/lchf-frallor-med-vallmo/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Före LCHF gjorde jag kräftformade källarfranska. Det skulle väl kanske gå att forma nån ellsehåeffsmet till såna också. Bakade zucchinifrallor i morse. De är uppskattade 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVS Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Och om man byter ut (en del av?) zucchinin mot finrivna morötter, så får brödet en kräftliknande färg också. En klick tomatpuré eller paprikapulver i smeten borde bättra på färgen ytterligare. Det borde bli goda bröd. Dillfrön i smeten, skulle nog inte bli helt fel heller... Ska nog testa det! Om det går att forma den smeten så att bröden blir kräftformade, vet jag inte riktigt... Men du kanske har en form till det, Stoscha? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Nej jag körde på fri hand. En bulle till kroppen och en halv bulle var till klorna och sen en lite grej till stjärem och ögonen. Möjligt att man får pensla eller pudra litet för att få klorna att bli särade. Med mjöldeg var jag tvungen att pensla för att få ögonen att fästa men det lär ju inte behövas nu. Man kanske skulle kunna sticka in solrosfrön eller nåt i stället 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birgitta Höglund Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Här lite goda tips. Märk väl att jag har med en sås med lite kokt, kall potatis i, så vill du inte se såna recept, hoppa bara över det här inlägget https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/08/11/kraftor-med-3-goda-saser/ Här en hyllning till Ernst Kirchsteiger https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/09/13/hostkvall-med-varma-kraftor/ Goda bröd passande till kräftorna: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/07/05/glutenfria-vasterbottensmuffins/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/10/26/valnotsbrod/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/08/10/formbrod-lchf-och-paleo-till-varma-mackor/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klaran Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 Åh toppen Birgitta!! Tack så mycket <3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidS Posted August 21, 2015 Author Share Posted August 21, 2015 http://www.vinochmatguiden.se/recept/ylva-lindgren/nattjasta-dinkelfrallor Dinkelfrallor passar bra till! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klaran Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Kan man kanske göra en god lasagne till istället för paj? Med kräftor kanske? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Men Dinkel är ju också vete - inte direkt LCHF... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.