Filip Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Vi har ju inte Kerrygold i Sverige trots upprepade påhopp på Lidl via mail och mun till den lokala Lidl-butikföreträdaren. Men... Golden Kelly, av vad jag kan förstå, är så nära rent smör vi kan komma utan att betala sjukligt. Även det är från Irland. Finns inte mycket att läsa om det på internet mer än att det står "Weidemilch" på den tyska versionen, vilket betyder gräsbetat. Smöret är inte gyllengult men mycket gulare än Arlas ekologiska (som jag för övrigt hittade blod i sist jag köpte) och det är även mycket mer bredbart. När kära morsan min fick prova Golden Kelly utbrast hon, "Det är så här riktigt smör smakar och känns!" Och det baserade hon förstås på barndomsminnen från bättre tider Någon som provat och har synpunkter? 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 BLOD?!?!?! Är du säker på att det var blod? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niklas Sternberg Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Har även jag tjatat om Kerrygold på Lidl ett bra tag. De har det ju i Tyskland, så fungerande kylkedja Irland-Tyskland?-Sverige borde vara på plats tänkte jag. Hittills har jag fryst och tagit med i handbaggaget när jag hälsat på släkt där ett par gånger om året. Så nyligen såg jag att det dykt upp Irländskt smör av märket "Milbona" i lokala Lidlbutiken. Ingen kunde dock upplysa om i vilken mån det var gräsbetat eller ej, så jag mailade kundtjänst. Efter ett par veckor kom svaret, och kärnan var som följer: "Denna produkt, Äkta irländskt smör från märket Milbona, är gjord på mjölk från kor som betar fritt. Däremot meddelar leverantören att vid extrema väderförhållanden kan man ett få dagar på vinterna bli tvungen att ge korna foder." Verkar alltså som att jag kan sluta fippla med smör i väskan på flyget. Hejja Lidl! /Niklas 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Myhrberg Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Är det Irländskt smör av märket Milbona Golden Hills 250 gram* som du frågade om Niklas? *se bifogad bild om det funkar... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Myhrberg Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Om irländskt smör är bättre än svenskt så borde väl irländskt kött osså vara bättre än svenskt? 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Visst är det så. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan80 Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 Köpte 4pkt kerrygoldsmör idag på the english shop söderhallarna stockholm. Hon hade svårt att bli av med det så jag fick köpa dom sista 4pkt för 20kr (ord. pris 39kr/st) =) Om det blev efterfrågan så tar hon in mer. www.englishshop.se 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 Blev inspirerad av detta och plockade några paket Golden Hills på Lidl idag. Helt klart ett gott och prisvärt smör, tack för tips! (Hade dock hellre köpt svenskt för att stödja di lokale.) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 O att jag skulle köpa Kerry gold om det fanns i närheten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hackarn Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 Hej Har läst om både Golden Kelly samt Golden Hills som nämnts i denna tråd. Är det fortfarande endast dessa man har att välja på (i större skala) eller finns det fler alternativ? Är ett gräsbetat irländskt smör bättre än ett vanligt ej gräsbetat ekologiskt svenskt smör? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 6 timmar sedan, Hackarn sade: Är ett gräsbetat irländskt smör bättre än ett vanligt ej gräsbetat ekologiskt svenskt smör? Vet inte om nån kan svara ja eller nej på det, men jag väljer det svenska eko-smöret. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickilotta Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 Svårt att veta, var ska man isåfall hitta den sortens info? - Jag tänker att svenska nötkreatur får väldigt litet antibiotika i o f s. Köper helst svenskt eko-smör - eller ibland vanligt smör som producerats från svensk eller finsk mjölk. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skärfläcka Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 Man kan läsa i WWFs guide om nötkött från bl.a. Irland. Antar att ungefär detsamma gäller för mjölkproduktionen. http://www.wwf.se/wwfs-arbete/mat-och-jordbruk/kottguiden/1595376-wwfs-kottguide-importerat-notkott Läs och bilda er en egen uppfattning. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hackarn Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Tack för svaren! Jag kommer fortsätta med mitt ekologiska svenska. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 9 timmar sedan, Hackarn sade: Tack för svaren! Jag kommer fortsätta med mitt ekologiska svenska. Prexis.. finns numera på alla livsmedelsbutiker jag handlar på.. ofta då oxå som affärskedjan egna varumärke, för cirka en (1) krona mindre än Arla/Skånemejerier/norrmejerier/Valio! Iallafall och angående Kerrygold.. på Irland har de ett annat klimat än i Sverige.. djuren har som regel en längre betesperiod.. så jag skulle knappast tveka på att köpa det heller! Samtidigt som jag gärna gynnar Svenska Ekologiska bönder. Inte nog med det, jag har köpt Fransk delikatesssmör från Normandie.. ja det var gott.. och jag hoppas att det gynnade någon Fransk bonde som håller sina djur ute hela året trots dålig avkastning! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertAnd Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Jag har också prövat Kerrygold (på Cypern), och hujedanmig, vilken smak! Det går inte att jämföra med svenskt smör, tyvärr. Mer gul-orange färg. Smaken delikat, blommig och komplex. Det smöret kan man äta med sked nästan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.