Jump to content

Effie
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Nu har jag ätit bara kött fisk fågel smör i drygt tre veckor. Och druckit rooibos och vatten. Är tillbaka på 16:8 eller 18:6, så noga med klockslagen är jag aldrig. 
Effekt? Kanske lite piggare, lite lättare att ta tag i saker. Men ingen stor skillnad. 
Jag väger mig inte, men tycker att kläderna sitter som de brukar. Ska försöka med fasta igen; det brukar fungera om jag får det att fungera...

Märker ingen skillnad på att låta bli kaffe. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Avslutade karnivorätandet med en köttfärsgryta med vitkål, ett par dagar. Sedan dags för fasta. Kopierar texten från fastetråden så att jag har den här också :
En dag avklarad. Mina fasteappar hejar på mig med diagram och löften om alla fördelar som kommer, timme för timme. 
Konstant hungrig större delen av dagen igår, men det var inget problem. Kanske lite svårt med koncentrationen. Ingen känsla av trååååkigt. 
Vaknar ohungrig, men det gör jag ju alltid. 
Dricker vatten och rooibos. Har ett halvdussin rooibos med olika smaksättningar som jag växlar mellan. 
Jag har vågat väga mig, förresten. Och pandemivikten, karantänvikten, isoleringsvikten... nej den var inte alls så illa som  jag befarat, tvärtom en trevlig överraskning. Idag ner nästan ett kilo. 
Mäta midjemått brukar jag gärna råda andra. Får erkänna att jag själv tycker det är svårt. Kan mäta tre gånger på raken och det skiljer bortåt en dm...Jag går hellre på hur kläderna känns. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hållit på ett tag med vanlig lchf, och fasta ett par dagar varannan vecka. När spanskakursen är slut för terminen ska jag se om jag kan fasta en dag till per gång. Äter gott och rejält och efter hunger när jag inte fastar. 
Sambon har varit snäll och bakat valnötsbröd till mig. Det är en frestelse. Leder lätt till sug och onödigt ätande. Och ostätande; jag som hållit mig från mejerier i flera månader. 
Läste någon artikel om kaffe i tidningen; tydligen hade det ingen större effekt på hälsan. Det enda man inte skulle göra var att göra uppehåll (detox); det blev bara jobbigt. Nåja, jag har ju aldrig märkt någon skillnad av att låta bli kaffet, så jag har inte planerat fler uppehåll. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Det var mycket jag tänkte, då när jag skrev senast i min tråd. Jag tror inte det blev så mycket.
Jag började nog med mycket, morgonpromenader, fasta, mer sånt, mindre sånt … men att hålla ut är värre. Tappat mycket styrfart under pandemin. Om jag nu kan skylla på det. 
Det senaste är väl att jag testat en månad utan ägg. Märkte ingen skillnad. Så nu äter jag ägg igen. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Omega 3. Vad kan ni om detta, kära forumvänner? Det här känns som ett intressant område. Jag kan inte tillräckligt, konstaterar jag.

Sambons dotter har börjat sälja Omega3, en väldigt dyr sort. 

Man börjar med att ta ett blodprov; tar det här tillskottet flitigt, och ett nytt blodprov efter något halvår. Sedan får man en lista med en massa värden som är väldigt viktiga, men som jag inte begriper.

Jag tyckte inte att det här tillskottet var gott, rent ut sagt var det obehagligt att svälja, så jag övergick ganska snart till vanligt tran istället, generösa doser. Nu försöker dottern förklara varför detta är helt fel, och hänvisar till Google Scholar för bevis. Jag vänder mig till forumet här istället. Jag vet att ni kan och vet väldigt mycket.

Omega3-Omega6-balans gick från 6.0:1 till 3.2:1. Nästan godkänt.
Omega3-index (mycket viktigt; det var det jag borde kolla Google Scholar för) gick från 4,7% till 5,9% men borde varit - ? 8? 9? Det var inte bra nog för att behålla hälsan, om jag förstod det rätt.

Cellmembransfluiditet gick från 9.2:1 till 7.5:1. Bättre, men kunde varit ännu bättre. 

Arakidonsyreindex gick från 8.1% till 6.5%, och det var en försämring. Detta nämnde hon inte; jag tittar på papperen jag har.

Sedan försökte hon också förklara hur mitt billigare tran oxiderades i kroppen, och att hennes dyra variant var skyddat från detta genom någon specialbehandling, något tillskott av antioxidanter eller nåt. Får väl erkänna att mycket hon säger går in genom ena örat och ut genom det andra. Jag inbillar mig ju att mänskligheten på något vis har överlevt och frodats utan just denna speciella flaska. Hittills, i alla fall. Och, ska jag väl lägga till; det här med oxidering hänger väl ihop med vilken kost man äter? LCHF, har jag hört, är inte så oxiderande. Om nu det är relevant.

Men det vore trevligt att ha lite motargument. Vad säger ni om omega3? Omega3-index (skulle tydligen vara halten omega3 i blodet?)? Cellmembransfluiditet; tjusigt ord. Hur fluida borde mina cellmembran vara? Och varifrån kommer arakidonsyran, och vad har vi den till?

Jag klarar att googla, men att tolka det jag hittar...nej.

Och ja, sambon har fortsatt med dyra flaskan; fått större förbättringar än jag på värdena, och mår som förut. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...