Jump to content

Leif GW Persson


hampeman

Recommended Posts

Jag hörde intervjun med honom i helgen på radion. Det är tragiskt. Han tar all möjlig medicin. Mot högt blodtryck, mot kolesterol, hjärtfrekvensnedsättare, mm, mm. Han säger att det är självförvållat och att medicinerna håller honom vid liv. Han verkar inte reflektera över att om det är självförvållat kanske han själv kan vålla ett tillfrisknande. Han verkar inte reflektera över vilka biverkningar medicinerna vållar, dessutom i kombination med en fortsatt dåligt livsstil. Han har berättat om sina dryckesvanor och för mig står det klart att han är en missbrukarpersonlighet och han har nog lika svårt att sluta med spriten som de andra delarna av sin dåliga livsstil.

 

Han vill ju framstå som väldigt intelligent och framgångsrik; men vad det gäller att sköta sin egen kropp är han varken eller. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

GW har ju gått ut med att han är konsekvent periodare under vinterhalvåret. Så en rejält marinerad fettlever tillsammans med HCHF under ett par decenniers tid gör nog att man lätt blir infångad i allmänvårdens pillerkarusell. Självförvållat - ja, men förmodligen saknar han väl kunskapen hur man bäst hjälper sig själv, hur klockren samhällskritiker och kriminolog och författare han än må vara.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Min begränsade erfarenhet av svårt sjuka är att de kan ha enormt svårt att ta till sig och följa råd som skulle kunna rädda dem och ge dem ett mycket bättre liv. Detta trots stor intelligens och välvilja hos dem. Troligen för att de ofta är så medtagna av sitt tillstånd, och när man lämnar dem själva så kanske ångesten över livssituationen tränger bort allt det där kloka som de nyss intresserat lyssnat på. Moment 22. Krävs nog väldigt mycket förtrolig samvaro mellan kunniga och sjuka för större positiv utveckling.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...