Ewa :-) Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 I dagens P4 Göteborg rapporterades om forskning på tarmflora och fett http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=6242308 Intressant! Försöker komma ihåg vad Martina Johansson skrev i ämnet men minns inte. Någon annan? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 https://fethalsa.wordpress.com/2015/08/28/ny-svensk-studie-om-fetter/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa :-) Posted August 28, 2015 Author Share Posted August 28, 2015 Japp, jag såg att Mats hade kommenterat den men han är ensam om det hittills. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MickeB Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Det man spontant reagerar på är att man så klart vet att det är det mättade fettet i istret som är problemet. Ister består till mer än hälften av omättade fetter och dagens uppfödning av grisar ger ganska hög halt Omega 6 i istret. Speciellt i USA där man ger dem majs och sojabönor/olja från GMO-grödor. Det har ju larmats tidigare om att Omega 6 kan vara en starkt bidragande faktor för tarmsjukdomar av inflammatorisk typ. Sen innehåller fodret som mössen fick mycket socker och snabba kolhydrater (maltodextrin) som tillsammans med mättat fett inte är speciellt nyttigt. Ävensojabönsolja fick mössen. Kan inte förstå varför man inte kan forska på en föda som är naturlig för mössen istället för dessa märkliga forskningsdieter. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MickeB Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Här kommer uppgifter på mössens kost, tror det var sidan 9 http://www.sciencedirect.com/science/MiamiMultiMediaURL/1-s2.0-S1550413115003897/1-s2.0-S1550413115003897-mmc1.pdf/273298/html/S1550413115003897/5ef6e9ee13ac10fc7f121a695055f225/mmc1.pdf Det finns ett intressant ämne i Ister mössens kost som inte finns i Omega 3 mössens https://en.wikipedia.org/wiki/Tert-Butylhydroquinone 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Mössen kanske fick Chiafrön.. numera bevisat ger viktuppgång, enligt sk expert! "– Det är vetenskapligt bevisat att man går upp i vikt, säger kostprofessorn Charlotte Erlanson-Albertsson." http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/varning-at-inte-for-mycket-chiafron/ Stackars möss, och mäniskor.. det e mycket nu! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Här kommer uppgifter på mössens kost, tror det var sidan 9http://www.sciencedirect.com/science/MiamiMultiMediaURL/1-s2.0-S1550413115003897/1-s2.0-S1550413115003897-mmc1.pdf/273298/html/S1550413115003897/5ef6e9ee13ac10fc7f121a695055f225/mmc1.pdf Alltså 35%E kolhydrater, 3,5ggr vad en typisk människa på LCHF stoppar i sig. Labbmöss får väl sockrad mat, annars äter de väl inte? Så de där kolhydraterna är nog väldigt raffinerade och snabba gissar jag. Ingen bra grund för en studie. Tyvärr har många, kanske alla, studier på möss denna grund, vilket gör mig skeptisk till deras användbarhet, i synnerhet för lågkolhydratare. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rickard Posted September 7, 2015 Share Posted September 7, 2015 Varför forskar dom på möss? För att ge mössen bättre kostråd? Eller bör vi äta möss? Jaaa ät möss!... sa katten... Härligt! Möss wokade i kokosfett... eller grillade möss med bea... MUMS! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.