Jump to content

uselt om LCHF i ETC


celia

Recommended Posts

Det här skrev jag om detta i en annan tråd:

 

LCHF är en fettfälla som sorterar under "farliga mirakeldieter" enligt tidningen ETC och Amanda Schulin, se http://www.etc.se/in...mirakeldieterna

 

Tidningen har "gått igenom farorna med trenddieterna". Jag vet inte vad tidningen menar med "gå igenom", men det tycks som innehållet baseras på två "referenser", dels medieprofilen Cissi Wallin som fick gallproblem efter en tid av LCHF (förvisso hade hon slutat med LCHF några månader innan hon fick gallproblem, men ändå) och dels en artikel i Läkartidningen från 2011, http://www.lakartidn.../175/17565.html. Lite tunt kan man tycka. En liten breddning får man om man t ex läser svaret till artikeln, också publicerad i Läkartidningen: http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?sectionId=0&articleId=17888 .

Vidare påstås att LCHF uteslutits som behandlingsmetod ur socialstyrelsens kostråd för diabetiker 2011. De har givetvis inte uteslutits. De har aldrig varit där.

 

Mer om Cissi Wallins gallstensanfall på Kostdoktorn: http://www.kostdokto...-och-gallstenen och artiklarna i Läkartidningen: http://www.kostdoktorn.se/svar-pa-tal-om-lchf-i-lakartidninge .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...